E2r

Hur man anlita hjälp och dela hushållsarbete i din familj

Med den nuvarande trenden med att ha båda föräldrarna arbetar i de flesta familjer i dag, är det ganska opraktiskt att ha bara en ledamot, oftast mamman, att göra alla hushållssysslor ovanpå hjälpa fadern försörja. Hus arbete bör delas av alla medlemmar i familjen som har möjlighet att hjälpa därmed göra sysslor lättare och lättare att få gjort. Ta hjälp av dina familjemedlemmar att dela på hushållsarbetet är ganska lätt, med hjälp av dessa tips.

  1. Lär dig barn att plocka upp efter sig själva. Förse dem med lådor för sina leksaker, hyllor för sina böcker och garderober som lämpar sig för deras ålder och höjd. Barn brukar imitera vad de vuxna gör och du ska visa dem hur man håller sina leksaker på sin rätta plats, återlämna böcker i bokhyllorna och sätta tillbaka och hänga kläder i sina garderober. Du kan behöva upprepa detta flera gånger tills barnen gör de sysslor automatiskt. Uppmuntra dem med ord och handlingar och belöna dem när de gör uppgiften väl.
  2. Sitt dina barn bredvid dig när du förbereder en måltid. Visa dem hur man korrekt att hantera en kniv genom att ge dem en smörkniv första och en handfull av grönsaker som de kan skära. Gör det som en speltid aktivitet. Visa dem hur man tvättar grönsaker och hur man tar bort dem. Du kan också be äldre barn att tvätta alla grönsaker för dig. Se till att du berättar för resten av familjemedlemmarna hur de andra hjälper till att förbereda måltiden och vilken uppgift de åstadkommit. Låt dem veta att du är stolt och tacksam för deras hjälp så att de kommer att uppmuntras att hjälpa dig igen.
  3. Ta barnen med dig när du går och handlar och be dem att plocka objekt på din inköpslista. Visa dem hur man kontrollerar de grönsaker, frukt och kött för färskhet. Lär dem namnen på grönsaker och frukter och de fördelar som de får från dem. När de vet namnen och hur de grönsaker och frukter ser, kan du be barnen att få dem åt dig när du inte har tid och att de kan få de rätta.
  4. Lär barnen tio år och äldre hur du sorterar tvätten genom att separera kläderna i olika högar och berätta för dem vilken lugg ska tvättas först. Visa dem hur laddar kläderna i tvättmaskinen, den mängd vatten som behövs och hur mycket tvättmedel som ska användas och hur länge maskinen ska köras. Låt dem hänga kläderna på tork med dig och be dem vänligt att få kläder när de är torra. Visa dem hur man korrekt vika kläder som inte behöver strykning och hur man kan hänga andra.
  5. Visa de små hur man diska genom att stå dem på en stol bredvid dig medan du tvättar. Om de hur intresset för vad du gör, ge dem möjlighet att tvätta artiklar som inte är ömtåliga. Barn kan bli fascinerad med vatten och skum och vill fördjupa sina händer i det.
  6. Räkna dina äldre barn och tonåringar att städa sina rum själva. Visa dem hur att damma, plocka upp kläder och använda dammsugaren. De bör också få lära sig att byta lakan och örngott och hur man gör upp sina sängar.
  7. Ge din man en chans att lära pojkarna om hur man gör saker som kräver en manlig uppsättning händer. Han kan också ta ansvar för att lära pojkarna hur man tar ut soporna och vad fördelarna segregerande papperskorgen och återvinning kommer att göra med ditt hem, ditt samhälle och miljö.

Hur man anlita hjälp och dela hushållsarbete i din familj. Lär dig barn att plocka upp efter sig själva.
Hur man anlita hjälp och dela hushållsarbete i din familj. Lär dig barn att plocka upp efter sig själva.

När du har lärt dina familjemedlemmar vad de ska göra, göra en lista över uppgifter som de ska göra varje dag och varje vecka och tilldela dem på rotation så att inte en medlem kommer att få i uppgift att göra samma rutin hela tiden. Naturligtvis för tiden det kommer att innebära att du fortfarande måste göra det stora huset arbete men med tiden kommer du vara glad att du har lärt era barn väl inför vuxenlivet och dem som har egna familjer.