E2r

Hur man använder en eldstad rökare

När du bestämmer dig för att du vill röka en bit kött, är det oftast för att du njuta av den rika smak som bara röker ditt kött hemma kan skapa. Det finns många olika varianter på röken lådkonstruktion, men de allmänna fysiken i processen fungerar likadant oavsett var du är eller hur lådan har gjorts.

  1. Det första steget till en god rökt måltid är att få alla de tillbehör du behöver tillsammans innan du börjar. Först och främst bör du ha en rökare som är funktionell, förseglingar intakta på alla ytor för bästa värmeisolering, rack intakta för att stödja önskade kött, och alla ventiler rörliga. Eftersom de flesta rökare lämnas utanför, kan rosta bli en fråga för tätningar och rörliga delar. Hitta en stålborste i verktygslådan eller be din granne för en så att du kan borsta bort all onödig smuts och rost som kan störa processen.
  2. Andra av allt, du behöver en bra bit kött som kommer att mata alla dina vänner kommer över för festen du ska ha. Tredje behöver du en fråga om öl att dricka eftersom rökning är en lång process och kräver ett vakande öga för att hålla temperaturen regelbundet för 4 till 5 timmar det tar. Du behöver också handskar för hantering av varma rökare och justering av temperatur och brand. Låt oss inte glömma bort flisen heller. Varje butik som säljer kött för rökning bör också sälja flisen du behöver så gå ner till din lokala köttmarknaden och bunkra. Och om du inte redan har en termometer på din rökare, få en som du kan hålla i köttet eftersom temperaturen är nyckeln.
  3. När du har din rökare allt städas upp och redo att rocka det är dags att starta branden. Det finns två kamrar i de flesta rökare, eldstaden och ugnsutrymmet. Det bästa sättet att göra eld i den undre kammaren är med hickory flis, ek flis, eller en kombination av båda. Det finns två sätt att kontrollera flamman i rökare, av rökröret på elden sidan, eller rökkanalen på toppen av skorstenen som kommer ut ur matlagning fat. Ju bredare du har de två, blir desto mer syre till elden sålunda ökar intensiteten av lågan.
  4. Kontrollera att du har en ordentlig köttbit att röka. Ju större desto bättre när du går till besväret att röka det. Nice big £ 7 fläskfilé är alltid ett bra val, eller mindre, beroende på storleken på din fest och mängden rester du önskar.
  5. När du har ditt kött valt, är det dags att börja krydda som suga med en bra torr rub. Mest torra gnuggar är tung på salt och ljus på peppar eftersom saltet ska laga off, men peppar kommer bara få alltför kryddig om du lägger för mycket. Så täcker ditt kött i salt med lite peppar och jag gillar att använda vitlök salt och kummin att lägga lite extra kick. När du har alla sidor av din valda fläsk eller nötkött, linda den hårt i saran wrap att hålla smaken stänga och tvinga in det i köttet.
  6. Stoke att elden tills den inre temperaturen i ugnsutrymmet är 250 grader Fahrenheit och du är redo att börja röka. Kasta ditt kött på mitten av stativet jämnt och inte röra den i 4 till 5 timmar. Håll koll på temperaturen, du vill inte ha det något varmare än 250 och inte lägre än 230 eller du kommer enligt laga mat eller bränna köttet.

Hur man använder en eldstad rökare. Det första steget till en god rökt måltid är att få alla de tillbehör du behöver tillsammans innan du börjar.
Hur man använder en eldstad rökare. Det första steget till en god rökt måltid är att få alla de tillbehör du behöver tillsammans innan du börjar.

Röken kommer att sippra in i köttet på alla sidor ungefär två inches och värmen kommer att laga insidan av köttet. Efter ca 4 timmar av matlagning, linda köttet i aluminiumfolie och låt den svalna i en halvtimme och sedan är du redo att njuta av den bästa måltid du kan någonsin förberedd.