E2r

Hur man använder en frukt dehydrator

Torkad frukt och grönsaker kan vara svårt att komma med i livsmedelsbutiker eller kan vara för dyrt att köpa. Du kan lätt få dessa torrvaror med användning av en frukt dehydrator. En matdehydrator eller livsmedel torktumlaren är en anordning som används för torkning av frukt, grönsaker och även örter. Denna enhet hjälper också till att bevara livsmedel och minska mängden lagringsutrymme och ändå behålla de näringsämnen som finns i frukt eller grönsaker. Du kan använda torkade frukter och grönsaker för att ge smak till dina måltider eller desserter. Du kan torka frukter med hjälp av olika metoder. Du kan placera den under solen, använd en solar dehydrator, lägg den i ugnen för att torka eller använda kommersiella dehydrators som du kan köpa på Walmart.

Dessa är instruktionerna på livsmedel uttorkning:

  1. Välj och förbereda. Välj den frukt som du planerar att torka och förbereda den. Det är viktigt att du rengör frukten mycket väl så att det kommer att vara fri från smuts som kan ha rört huden. Efter tvättning av frukt, bestämma om du vill torka frukten som helhet eller skär den i mindre portioner. Om du ska skära frukten i mindre portioner, core frukten först och skiva frukten i lika delar. Detta försäkrar att frukterna torkar mer eller mindre på samma gång. Du kan också välja att skala frukten att torktiden snabbare.
  2. Skölj med citron. Använd citron för att skölja frukt som du ska torka. Frukter och grönsaker har en tendens att bli brun när de håller på att torkas. Skölja frukt med citronsaft garanterar att frukten inte blir brun när den torkas.
  3. Krydda frukten. Detta är valfritt. Du kanske vill krydda din frukt om du vill ha olika smaker. Vissa människor använder salt, socker eller andra kryddor för att krydda frukterna.
  4. Använd dehydrator. Placera din frukt i frukt dehydrator. Se till att frukterna inte överlappar varandra på dehydrator brickor. Placera dem inches isär för att säkerställa detta. Genom att göra detta, du ser till att alla delar av frukterna torkas jämnt. Om du torkar olika typer av frukt och grönsaker, kan du placera varje slag på en separat dehydrator fack att undvika smaker från att blandas med varandra.
  5. Slå på dehydrator. Först, kolla manualen som medföljde dehydrator. Det är oftast en guide som talar om hur lång tid att torka frukter och grönsaker. De flesta frukter och grönsaker tar minst 8 timmar för att vara helt torr.
  6. Kontrollera frukterna. När tiden är slut, ta frukterna för att se om de har torkat helt. För att göra detta, kan du få en bit frukt och röra vid den för att se om det är tillräckligt torr. Du kan också skära frukten att se till att det har torkat igenom.
  7. Förvaring av frukt. När dina frukter är torra, låt dem svalna några minuter innan de lagras. Placera frukt i en tätt försluten behållare för att se till att ingen fukt kommer in. Förvara behållaren på en sval och torr plats.

Dessa är stegen i att använda en frukt dehydrator

Hur man använder en frukt dehydrator. Välj och förbereda.
Hur man använder en frukt dehydrator. Välj och förbereda.

Dessa är stegen i att använda en frukt dehydrator. Du kan använda torkade frukter, grönsaker och örter för olika recept som du kommer att laga mat. Eller så kan du njuta av dem helt enkelt som ett mellanmål själva.