E2r

Hur man använder en trädgårdstraktor

Använd din trädgårdstraktor lämpligt och ta hand om den väl kommer att öka dess livslängd. Här är några tips på hur man kan använda en trädgårdstraktor:

Hur man använder en trädgårdstraktor. Innan du ens sätta din nyckel i tändningen.
Hur man använder en trädgårdstraktor. Innan du ens sätta din nyckel i tändningen.

 1. Innan du ens sätta din nyckel i tändningen, läs tillverkarens bruksanvisning. Bruksanvisningen kommer att ha viktig information, till exempel om du behöver lägga motvikter vid användning av redskap monterade på traktorn. Det är detaljer som denna som du inte vill lära sig den hårda vägen.
 2. Bekanta dig med reglagen: Vet placering och funktion av kontrollerna. Vet hur man kan stoppa traktorn bråttom bör du uppleva en nödsituation.
 3. Kontrollera olja och bränsle när motorn är kall. Om du behöver tanka traktorn mitt i ett jobb, stänga av motorn och vänta tills den svalna om det finns någon möjlighet att bränslet kan stänka på den varma motorn.
 4. Kontrollera alltid delar som kan ha lossnat under användning. Dra åt eller byt ut delar som inte är i gott skick.
 5. Bär lämpliga kläder - du vill inte få dina kläder fångas i några delar. Dina kläder ska vara tätt monterade och så skyddande som möjligt - stålskena stövlar, långbyxor, skyddsglasögon och så vidare.
 6. Alltid starta traktorn i neutral växel. Alltid starta traktorn utanför så att osäkra nivåer av kolmonoxid inte bygga upp inne i ett garage eller en byggnad.
 7. Alltid se dig omkring innan du börjar. Detta verkar vara en så självklar förklaring men ibland när man är uppslukad av ett jobb eller har bråttom, du glömmer. Gör en säkerhetskontroll en del av din start-up rutin varje gång du vrider nyckeln i tändningslåset.
 8. Aldrig köra traktorer i sidled i en sluttning. Kör traktorn upp och ner i backen istället. Undvik skarpa kurvor och hala ytor.
 9. När du sätter på bifogade filer, stänga av traktorn av, växla till friläge, och ställ in bromsen. Använd alltid bifogade filer som är gjorda för den maskin du använder och för det jobb du använder den till.
 10. Stäng av maskinen och ta ut nyckeln ur tändningen när du är klar med jobbet. Om bilagor finns fortfarande på traktorn, koppla ur kraftuttaget (PTO).
 11. Låt motorn gå på tomgång några minuter innan den stänger ner.
 12. Serva traktorn regelbundet och kontrollera halterna av alla vätskor, inklusive hydraulolja. Jag tänker på det som att hålla ett öga på de tre Fs: Bränsle, filter och vätskor.

Utbudet av trädgårdstraktorer tillgängliga är extraordinärt. Beroende på vilken trädgårdstraktor du har, kan du behöva läsa vidare om hur du använder snöblad, frontlastare eller jordfräsar som du upptäcker de många användningsområden för din trädgårdstraktor.