E2r

Hur man använder ett kök timer för att fokusera rengöring

"Jag ont om tid och det finns så mycket att göra" är en mycket hörd refräng, särskilt i en hektisk hemmafru dag. Tja, att få organiserade säker hjälper men så är det att en något som är till stor hjälp när vi behöver hjälp med att få fokus i vår verksamhet. Jag talar om den kökstimer här som bland annat också kan vara till stor hjälp för att föra fokus till rengöring. Nu hur hjälper de? Nedan finns sätt att ett kök timer kan användas för att fokusera på din städning sysslor.

Steg 1

Hur man använder ett kök timer för att fokusera rengöring. Rengöring.
Hur man använder ett kök timer för att fokusera rengöring. Rengöring.

Rengöring är inte en glad aktivitet att delta i för de flesta av oss och göra det under lång tid, särskilt hem som har småbarn och förskolebarn. Barn är lika joy-ge som arbets-skapa och kan särskilt vara ett avlopp på våra mentala resurser. En timer hjälper att se till att din städning blir gjort i korthet kraftmoduler, genom att ge dig en psykisk mål som kan uppnås och inte frustrerande. Därför avslutad rengöring delen inom utsatt tid ger dig en känsla av prestation och ger också en drivkraft för nästa modul.

Steg 2

Bryta din städning aktivitet i uppnåeliga delar, inte bara hjälper dig att få igenom till "BIG Finish" men kan också användas för att involvera dina barn - vars uppmärksamhet och intresse spänner är mindre än de vanliga vuxna - i sin steg mot att ta över ansvaret med dessa mindre mål. Dessa små vuxna kommer också lära dig att axla sin del och kommer att gilla det när det tar tonen i ett spel - timer set, upptagen åtgärder och timern slocknar signalerar en vinst! Detta är också en lektion i bättre tidsplanering, där de kan inse att vissa aktiviteter tar mindre tid än de hade beräknat och därmed sparat tid och detta kan inge en känsla av självuppskattning. Glöm inte ditt hus är att få rengörs mitt i allt detta lärande.

Steg 3

När man har en hel del städning att göra, det finns alla chanser som vi så engagera sig i det, att vi får sugas in i den detaljerade rengöring av en sektion eller del av huset. Du vet refrängen ", medan jag är på detta, kan jag lika gärna göra det också". Även om detta är bra när det finns bara ett område att göra, det är inte goda nyheter när hela huset väntar på att rengöras. Timern ger fokus till vår verksamhet sedan - att se till att vi distribuerar vår tid på ett rättvist sätt att göra hela huset någorlunda ren snarare än ett rum pipiga rena.

Steg 4

Steg 1. När man har en hel del städning att göra.
Steg 1. När man har en hel del städning att göra.

Ställa in en tid tvingar dig att besluta om den mest prioriterade rengöring och även den mest effektfulla. Således kommer inte slösa tid att ta bort halvdöd ört från köket fönsterbrädan, men kommer att flytta för att rengöra diskhon och få disken i diskmaskinen.


Timern hjälper dig att se fram emot det gå ut som du kan få din brytning - fånga en kopp te, läsa en tidning, etc. Det ökar värdet av din semester, som du känner att du har förtjänat det utan att irrationella känslan av skuld som en rörig hem ibland ger. Ta bort stressen ur din städning - kom ihåg timern är på din sida!