E2r

Hur man använder henna bläck på juldekoration

Christmas ornament är bra att ha runt huset speciellt när julen börjar. Men ibland kanske du känner dig trött tittar på samma gamla juldekorationer som du vill prova att ge den ett nytt utseende.

Hur man använder henna bläck på juldekoration. Samla alla dina juldekorationer.
Hur man använder henna bläck på juldekoration. Samla alla dina juldekorationer.

Ett av de bästa sätten att göra det är att använda henna bläck på dina gamla smycken. Du kan ge dina smycken en ny look genom att sätta nya mönster på dina smycken genom att spåra det med henna bläck. På så sätt kan du göra gamla smycken ser helt nya och använda den för julen.

Använda henna bläck på juldekorationer är mycket enkel och kan definitivt vara en stor konst och hantverk projekt för dig. Här är de steg som du måste följa för att komma igång på omkonstruktion dina smycken med henna bläck.

  • Samla alla dina juldekorationer. Samla några gamla smycken som lagrats på vinden som du vill sätta henna på. Torka bort damm eller smuts på prydnad för henna bläcket att fastna ordentligt. Du kan också använda nya, men det skulle vara bäst att öva på gamla ornament först tills du får kläm på det.
  • Sök efter design idéer och mönster. För nybörjare, kan du använda Christmas stencil mönster som hjälper dig att dekorera dina smycken. Om du vill ha en mer invecklad design, kan du söka efter mönster över Internet sedan skriva ut det för att tjäna som referens.
  • Rita ditt mönster på julprydnad. Om du använder en stencil eller ett mönster, använd en fin kulspetspenna för att göra det lättare för dig att spåra det på prydnad. Dessutom blir det lättare att följa spår av en fin kulspetspenna eftersom henna bläck kommer att täcka alla spår av pennan. Låt bläcket torka för att undvika att de smetar pennan märken.
  • Förbered din henna. Du kan köpa dessa färdiga henna bläck och blanda den enligt instruktionerna på förpackningen eller så kan du köpa beredd henna bläck i flaskor. På så sätt har du rätt konsistens som du behöver för att dekorera dina juldekorationer och du redan har rätt tips för att spåra senare.
  • Trace henna på ornament. Om du köper de preparerade henna bläck i flaskor, ge det lite skaka. Ge det ett test spruta på ett papper för att undvika plötsliga bitar av bläck på prydnad. Tryck försiktigt på flaskan för prydnad och följa det mönster du har gjort tidigare. Håll en stadig hand för att undvika att göra misstag när du använder henna bläck.
  • Låt bläcket torka. När du är klar, ställ prydnad åt sidan och låt bläcket torka. För att vara säker, ge det 30 minuter för att torka innan du rör den för att undvika att förstöra mönstret. När bläcket har torkat, kan du nu använda ornament för att dekorera ditt hus.


Använda henna bläck för dina juldekorationer är definitivt ett billigare alternativ än att köpa nya smycken. Det är därför om du är trött på att ha samma dekorationer till jul på grund av samma gamla ornament sedan ge den ett nytt utseende med hjälp av henna bläck på den.