E2r

Hur man återställer en tråkig, sliten trägolv

Trägolv är bra för hus och andra utrymmen

Trägolv är bra för hus och andra utrymmen, eftersom de lägger en sådan varm touch till den övergripande inredningen i rummet. De är också mycket lätt och billigt att rengöra och underhålla. Men under tiden kan trägolv repas och ser tråkig på grund av konstant gångtrafik. När detta händer, behöver du inte att anlita en professionell för att göra ditt golv glänsande igen. Allt du behöver är några enkla verktyg och lite kunnande för att göra din trägolv ser ut som nya. Denna guide kommer att ge dig steg för detta hem förbättring projektet.

  • . Förbered utrustning och tillbehör som du kommer att använda för att röra upp ytskiktet på trägolv, behöver du följande: drop dukar, slipande skärmar (100-grit), vissa mjuk trasa, en mjuk borst tryck kvast, ett vakuum, en lack borste, lacknafta, en behållare med finish, en mask, och fin-grus slipning svamp. Du kommer också att behöva hyra eller låna ett golv polermaskin med fästen för slipskivor, några slipande kuddar, en elektrisk slipmaskin med slumpmässigt bana, och en stor låda fläkt för att hålla arbetsområdet väl ventilerad.
  • Förbered golvet och rummet som du kommer att arbeta i. Överför alla vägg dekorationer, möbler och andra objekt ut ur rummet som du vill fixa. Helt enkelt flytta objekten undan fungerar inte eftersom du kommer att skapa en hel del slipdamm golvet. Om det inte finns mer utrymme för objekten, ordna dem på ett organiserat högen och täcka hela saken med en trasa. Ställ in din box fläkt framför ett öppet fönster i rummet. Glöm inte att öppna ett nytt fönster på andra sidan och precis utanför det område som du kommer att arbeta i. Ställ fläkten att uttömma att hålla dammet sprids utanför.
  • Slipa tråkig trägolvet. Sätt i en skursvampar på hjulet på golvet polermaskin. Glöm inte att bära din mask, och skyddsglasögon om du har dem, innan slipning området. Utför lite träning körs i mitten av golvet avsnitt som du vill förbättra. Öva tills du blir bekväm i drift polermaskin. Växla slipdynor och sätta i en 100-grit slipning skärmen på din polermaskin. Slipa hela ytan, går framåt och bakåt.

    Se till att varje pass överlappar den föregående. Bort allt damm från slipmaskinen med en kvast. Dammsug alla envisa smuts och torka golvet med en fuktig trasa. Kontrollera ytan för några märkbara repor eller fläckar när golvet är torrt. Om du fortfarande några mönster eller tecken på slitage, sand på golvet igen. Naturligtvis, kan slipmaskinen inte områden som är för små eller är belägna vid hörnen. För sådan, liksom de delar där golvet ansluter till väggarna, använd slumpmässiga omloppsbanan slipmaskin. Använd slipning svampen att gnida trä längs fibrerna.

  • Rengör golvet noggrant. Med hjälp av vakuum, städa upp allt damm och smuts på ytorna. Använd kvast att skrubba de områden som vakuum inte kan rengöra. Fukta en mjuk trasa med sprit eller lösningsmedel. Använd detta för att torka hela golvet. Detta kommer att avlägsna spår av slipat finish på träytan. Efter torka av området, stäng av fläkten och kör vakuum över hela ytan en sista gång.
  • Pensla på nytt skikt av lack. Om du behöver köpa en lack borste för detta projekt, se till att du får en professionell kvalitet en. Bra borstar kan vara ganska dyr, men de är mycket motståndskraftiga mot sprider och skulle inte lämna något fula borst på lackad yta. Applicera en 3-tums band av lack eller ytfinish längs ena väggen är Baseboard. Det bör vara minst 2 meter ner dess sidor. Med en bredare pensel, företrädesvis 5-tums en, applicera ett lager finish över golvet, och se till att pälsen sätts på jämnt. Arbetet i riktning av plankorna. Låt detta torka helt då svepa hela ytan en gång till.


För att hålla dina nya refinished trägolv glänsande

Hur man återställer en tråkig, sliten trägolv. . förbered utrustning och tillbehör som du kommer att använda.
Hur man återställer en tråkig, sliten trägolv. . förbered utrustning och tillbehör som du kommer att använda.

För att hålla dina nya refinished trägolv glänsande, se till att du torka upp spill så fort som möjligt. Använd en torr mjuk trasa eller några pappershanddukar för att inte skada ytan. För klibbiga vätskor, kan du använda en fuktig trasa för att städa upp röran men se till att torka området direkt efter. Håll damm och sand ut ur huset genom att sätta i yttre mattor.