E2r

Hur man behandlar oavslutade furu möbler

Pine är en mjukt trä som kan vara utformad i olika utföranden

Pine är en mjukt trä som kan vara utformad i olika utföranden. Hitta välskrivna men oavslutade möbler furu är redan en bra affär. Tänk dig, med bara några investering och några försök, kan du vända redan en oavslutad möbel till något elegant och stilrena. Här är hur man behandlar oavslutade möbler furu:

  • Håll möblerna på ett säkert ställe. Gör detta om du inte startar behandlingen ännu. Förvara tall trämöbler direkt solljus eller värmekällor eftersom furu är känslig för krymper och sprickbildning. Håll pjäsen fukt också. Extrema och plötsliga temperaturväxlingar bildas fukt på pjäsen.
  • Förbered oavslutade möbler furu. Torka möbler med ren bomull trasa för att avlägsna sina damm och andra främmande skräp. Gör detta varje dag om du kommer att hålla möblerna innan behandla det. Smuts och damm uppbyggnad kommer att vara svårare att ta bort. Missfärgning kan hända också och ge möblerna en ful utseende. Om envis smuts uppbyggnaden redan på möbler, använd sedan fuktig och ren trasa för att ta bort smuts. En bit av trä tvål kommer att vara användbar för att ta bort besvärliga fläckar. Men använd inte någon tvål eller kemiska direkt på tallskog utan fläck test. Prova på en dold del och på detta sätt kommer du att se om produkten kommer att ge oönskade fläck på träet.
  • Applicera skyddande beläggning för trä. Träolja och liknande produkter som kan skydda träet bör användas för att hålla möblerna ser sitt bästa. Om du kan, använda lack färg på trä och sedan då och då tillämpa träolja till möbler. Den skyddande beläggningen förhindrar träet från att torka ut. Men innan någon skyddande beläggning, fläck testa produkten först på en dold del. Vissa beläggningar kan orsaka otäcka missfärgning som kan vara svåra att få bort.
  • Applicera möbler vax på träet. Detta är ett annat alternativ för att skydda den pinjeskogen från skador som vatten, fukt, damm och smuts. Träet vax kommer att göra möblerna glänsande, också. Vaxet tillverkaren har instruktioner om hur du använder deras produkt. Följ bara etiketten när du använder vax. Men sedan spot test möbler vax innan tillämpa det på hela pjäsen. Använd den först på en dold del för att se dess effekt. Låt vaxet på i ungefär en timme eller två. Se om den har några negativa effekter på träet. Om det har, försök att använda ett annat märke av möbler vax.
  • Förhindra allt från färgning av furu möbler. Tillämpa skyddande beläggning eller vax på furu är inte tillräckligt. Pälsen kommer bara att förhindra något som ägaren inte kan styra längre. Så mycket som möjligt, hålla alkohol, kaffe och te från möblerna. Men om förebyggande är för sent, så åtminstone agera så fort du ser fläckar på träet. Behandla fläckar så snart som möjligt eftersom ju längre de stannar på de desto svårare kan tas bort.


Hur man behandlar oavslutade furu möbler. Håll möblerna på ett säkert ställe.
Hur man behandlar oavslutade furu möbler. Håll möblerna på ett säkert ställe.

Möbler, även de oavslutade sådana, är viktiga investeringar som kan överleva din livstid. De är något som kan överföras från generation till generation. Så, ta väl hand om den och behandla det som en skatt. När allt, du är en av dess skapare eftersom du har behandlat det så bra.