E2r

Hur man botar mjöldagg på rosenbuskar

Rosenbuskar är trevligt att titta på

Rosenbuskar är trevligt att titta på, men kan vara en utmaning att ta hand om. En av de vanligaste problemen du kommer att möta när du tar hand om rosenbuskar är bildandet av mjöldagg. Detta resulterar vanligtvis från fukt på blommorna, knoppar eller buskar under tidig kväll. Mjöldagg kommer inte nödvändigtvis döda dina rosenbuskar, men det kommer att resultera i mindre blommor.

Härdning mjöldagg på rosenbuskar kommer att innebära beskärning, tvättning, applicering av en ättika lösning och att se till att mögel inte kommer tillbaka. Här är några saker du behöver:

Hur man botar mjöldagg på rosenbuskar. Gör en visuell inspektion.
Hur man botar mjöldagg på rosenbuskar. Gör en visuell inspektion.

  • Spraybehållare
  • Vatten
  • Vinäger
  • Bakpulver
  • Flytande tvättmedel (avsedd för rätter)
  • Matolja

Gör en visuell inspektion

Gör en visuell inspektion. Kontrollera dina rosenbuskar att bestämma hur allvarlig mjöldagg. Dessa kommer vanligtvis hittas i ny planttillväxt. Det kan handla om rosa blomma, blad eller blad.

Beskär dina rosenbuskar. Om du hittar någon tillväxt som är täckt av tät mögel, måste du beskära det. Hellre än att ha mögel spridit sig till fler delar av dina rosenbuskar, är det bättre att minska bladverk område som du vill behandla.

Spraya med vatten. Efter beskärning

Spraya med vatten. Efter beskärning, kan du vattna ner din rosenbuskar att bli av med mögel. Detta är effektivt under de tidiga stadierna av angrepp, innan mögel har satt in

Förbered en ättika lösning. Vinäger och bakpulver har anti-bakteriella effekter. Du kommer att behöva förbereda en blandning av ungefär fyra liter vatten, en fjärdedel kopp vit vinäger, matsked en bakpulver, en tesked matolja och en tesked diskmedel. Blanda lösningen bra. Du kan oftast förbereda detta i ett medium hink fylld med vatten, vilket innebär att ungefär 1/5 av utrymme för de andra ingredienserna.

Spraya på ättikslösning. Överföra en del av lösningen i en spray behållare och spraya på drabbade områden i rosenbuskar. Du måste dränka de rosenbuskar för att få lösningen djupt in i mögel-drabbade områden. Behandla dina växter på detta sätt i flera dagar tills mögel försvinner.

Rosenbuskar är trevligt att titta på. Beskär dina rosenbuskar.
Rosenbuskar är trevligt att titta på. Beskär dina rosenbuskar.

Du kan hålla en del av lösningen i en annan behållare och förvara den i din skjul för framtida användning.

Nyckeln till att bota mjöldagg på rosenbuskar är att hålla dina rosenbuskar torra utom när vattning tidigt på morgonen. Vatten från marken, så du ger fukt till rötterna, och inte lövverk. På så sätt kommer mikroorganismer trivs inte på buskar "blommor, blad och stjälkar. Om detta inte kan undvikas, då till att du har den ovan beskrivna lösningen inom räckhåll, så att du kan spraya dina rosenbuskar med hemgjorda lösning när det behövs.

Om allt annat misslyckas

Om allt annat misslyckas, så skulle det vara klokt att beskära bort alla delar av rosenbuske som inte kan räddas från mjöldagg. Det är bättre att beskära bort delar av din anläggning än att förlora det hela till mögel. Förebyggande åtgärder är det bästa botemedlet. Men om problemet är det, då det bästa sättet att bota det är att minimera skadan och avlägsna källan till problemet, vilket är, i detta fall, mögel.