E2r

Hur man bygger en billig staket

Staket är viktiga för hushållen eftersom de skyddar människor och tillhörigheter. Det finns olika sätt att skapa ett staket och det kommer att hjälpa dig om du har ont om pengar. Nedan finns några idéer om hur man bygger en billig staket.

Stora stenar

Hur man bygger en billig staket. Montera stenarna tätt tillsammans i diket för att bilda en stabil grund för de efterföljande skikten.
Hur man bygger en billig staket. Montera stenarna tätt tillsammans i diket för att bilda en stabil grund för de efterföljande skikten.

  • Gräv en 1 fot bred dike och 3-4 inches djupt för sin korta väggen, medan för sin höga mur, gräva 6-8 inches djupt.
  • Montera stenarna tätt tillsammans i diket för att bilda en stabil grund för de efterföljande skikten. Stenarna måste minska i storlek när du bygger upp din vägg. Din vägg kommer att bli mer stabil eftersom den något lutar från sin bas till toppen.
  • Fortsätt att stapla stenarna längs väggens längd. Tänk på att inte använda samma sten former och storlekar i ett avsnitt så det inte blir några vertikala eller horisontella sömmar som gör ditt staket instabil. Sätt mindre stenar eller stenar i luckorna av större stenar så det inte blir några hål.

Taggtrådsstängsel

  • Det måste finnas en lucka på 50 meter eller mer på varje sista stolpen. Gräva hål genom en stolpe hål digger eller en spade. Varje ände inlägg måste vara 3 meter djup, medan 2 meter djup på varje rad inlägg. Diametern storlek måste vara tillräckligt stor för att passa varje inlägg inuti.
  • Ställ upp stolparna och fylla eventuella öppningar i hålen med smuts. Lägg nedtrampade stenar runt grunden för varje staket för extra stabilitet.
  • Du kan fästa taggtråd till varje sista stolpen genom att använda hållbara trä häftklamrar. Kör taggtråd till varje rad inlägg sedan fast den med häftklammer, upprepa processen tills det finns tillräckligt med taggtråd för att täcka ditt stängsel. Se till att taggtråd dras tätt så det inte blir några saggy delar. Längden av kabeln måste vara 2, 3, eller 4-fot högre än marken.

Fortsätt att stapla stenarna längs väggens längd. Det måste finnas en lucka på 50 meter eller mer på varje sista stolpen.
Fortsätt att stapla stenarna längs väggens längd. Det måste finnas en lucka på 50 meter eller mer på varje sista stolpen.

Bamboo staket

  • Gräva hål som är 1-fots djup. Det måste en 4 meter mellan hålen. Sätt bambu i hålen. Använd en sträng för att se till att de bambu toppar jämnas. Fyll hålen i stolpen med krossade stenar eller sand för stabilitet. Det måste finnas 6, 12 och 24 tum (uppifrån) mellanrum från stolparna 'inuti. Borra bly hål genom varje markering så att bambu inte kommer att dela.
  • Bifoga en sticksåg och en borrmaskin och sedan borra ut hålen. Öka kraften aning om biten är redan i hålet. Borra inlägg helt.
  • Hammer en 24-tums armeringsjärn till marken för att skydda stiften. Varje post måste tryckas hårt nedåt tills armeringsjärn får genom membranet av bambu.
  • Använd raka käppar för cross brädor så panelerna i bambu staket och dess inre dimensioner kommer att matcha. Sätt i tvärstyckena, vrid varje crosspiece tills det är rakt. Nail varje crosspiece till posten med hjälp av en lång spik för att tränga in i den. Slå inte på bambu med en spik, eftersom det kommer att spricka. Om du har svårt att installera tvärstag, bara vidga hålen med en trä rasp. Använd ett snöre att knyta de vertikala käppar för att säkerställa att de har kompenserats. Trim käppar vända uppåt, till den närliggande gemensamma änden.

Det finns olika fördelar för alla typer av stängsel. Du kan vara kreativ och påhittig för att skapa ditt staket så att du kan spara pengar.