E2r

Hur man bygger ett flytande golv för en inspelningsstudio

Inspelningsstudios behöver rätt akustik för perfekt ljudinspelning och mixning. Utan den, musiken bara inte låter rätt. Att ha ett flytande golv är avgörande för detta. Utrymmet mellan skapas genom att höja golvet är isolerat så att det skyddar mot ljud som kommer underifrån och hjälper till att dämpa ljudet i rummet. Det kan vara lite dyrt, men det är oklokt att driva en inspelningsstudio utan flytande golv. Här är hur man bygger ett flytande golv för en inspelningsstudio:

Hur man bygger ett flytande golv för en inspelningsstudio. Om fastställande av neopren stackar och isolering.
Hur man bygger ett flytande golv för en inspelningsstudio. Om fastställande av neopren stackar och isolering.

  • Montera material. Här är listan över saker du behöver köpa för att bygga ett flytande golv för din inspelningsstudio: Neopren stoppning, plywood, gips, trägolv, isolerande material, ett band mätanordning, snips tenn, thinner, kontakta cement, en såg och en mattkniv.
  • Neopren stoppning. Du måste förbereda neopren vaddering genom att skära upp dem i rutor. Använd tenn snips för detta och varje ruta ska mäta 2 inches på varje sida. Stoppningen kommer att användas för att stödja det flytande golvet. Du måste få måtten på golvet för att avgöra hur mycket plywood, hårda golv och gipsskivor du kommer att behöva. Efter det måste du komma med den totala vikten som ska stödjas så att du vet hur mycket neopren stoppning för att använda. Din neopren vaddering kan hantera upp till 15 pounds per square. Rengör stoppning med thinner så att det är lättare för dem att ansluta sig till varandra med hjälp av cement.
  • Om fastställande av neopren stackar och isolering. Jämnt utrymme ut stackar neopren vaddering runt ditt golv. I utrymmet mellan staplarna, sätter du isoleringsmaterial. Använd din brukskniv att skära isoleringen runt staplarna eftersom isoleringen måste vara lägre än de stackarna så att den inte kommer i kontakt med flytande golv.
  • Bygga golvet. Kontrollera varje typ av trä är av samma storlek. Ta din plywood och skära ner till storlek. Den bör passa över golvet från vägg till vägg. Det finns inget behov av att använda några bindemedel. Allt du behöver göra är att lägga den över neopren stoppning. Drywall lagret är nästa. Det måste vara 5/8-inch tjock. Säkra den till plywood med drywall skruvar. Lägg ett lager av plywood över gips. Säkra den till gips runt kanterna med skruvar. Lägga det sista lagret av hårda golv över det andra skiktet av plywood.
  • Säkerhetstips. Bär tjocka gummi-sulor stövlar när hon gick runt golvet så att du är skyddad från spik och vassa föremål i fall du trampar på dem. Gör stam inte själv bära tunga föremål. De flesta inspelningsstudios har inte windows, så se till att du öppnar dörren så att du har god ventilation.

Det kommer att ta mycket tid och arbetskraft, men det kan göras

Det kommer att ta mycket tid och arbetskraft, men det kan göras. En flytande golv i studion löser akustik problem och hjälper till att ljudisolerade inspelningen rummet. Följ stegen ovan och du kommer också att kunna bygga din egen flytande golv.