E2r

Hur man bygger ett stenparti

En stenparti är ett trevligt komplement till alla trädgården. Många människor skräms av tanken på att bygga ett stenparti, men det är inte svårt.

Det första steget är att välja en plats

Det första steget är att välja en plats. Många människor gillar att bygga ett stenparti på en sluttning så det har en terrasserad effekt. Om du inte har en lutning, kan du skapa en smuts kulle. Men du kan även bygga ett stenparti på plan mark. Fördelen med en lutning är att det ger bättre dränering, särskilt om du har en blandning av växter som kräver olika mängder vatten. När plocka en plats, också överväga vilken typ av växter du kommer att använda. Välj en solig plats för sol-älskande växter och en skuggig plats för skugga-älskande växter.

Därefter måste du bygga en grund för stenpartiet

Därefter måste du bygga en grund för stenpartiet. Ta bort smuts från stenpartiet området, ungefär en fot ner. Sätt i ett lager av grus, sedan ett lager av sand och matjorden. Varje skikt bör vara en tredjedel av foten du tog bort, eller cirka tre inches. Gruset kommer att ge dränering och sanden hjälper att hålla matjorden. Blanda lite torv in med matjorden för att göra det rikare och främja växters tillväxt.

Nu besluta om ett färgschema för stenpartiet

Hur man bygger ett stenparti. Det första steget är att välja en plats.
Hur man bygger ett stenparti. Det första steget är att välja en plats.

Nu besluta om ett färgschema för stenpartiet. Du vill plocka stenar och blommor som går ihop. White Rocks som kalksten skulle gå bra med blommor i svala nyanser av blått och lämnar med silverglänsande höjdpunkter. En ljus mix av många färger skulle sätta gråaktiga stenar från bra. Rusty utseende stenar som sandsten skulle se bra ut med klargula blommor som ringblommor. Tänk både dina önskemål och det utrymme du har att arbeta med.

Ställ klipporna på plats i stenpartiet. Om du köper klipporna från ett landskap företag, kommer de leverera nog och placera stenarna för dig. Du kanske kan få lite gratis stenar från en byggarbetsplats, men du måste flytta dem själv. Det kan handla om hyra viss utrustning, beroende på storleken på klipporna.

När stenarna är på plats, spade lite smuts runt dem så de ser naturliga i sin inställning. Lägg inte växterna än. Ge marken ungefär en månad att lösa, eftersom du nyligen grävt upp. Du kanske vill lägga lite mer matjord.

När marken har tillräcklig bosatte

Därefter måste du bygga en grund för stenpartiet. Nu besluta om ett färgschema för stenpartiet.
Därefter måste du bygga en grund för stenpartiet. Nu besluta om ett färgschema för stenpartiet.

När marken tillräckligt lagt sig, kan du lägga till växterna. Sätt i några utplanteringsväxter för lite färg direkt. Sedan plantera flera sorter av frön och se vilka som gör bra. Du kan experimentera och bestämma vilka du gillar bäst. Du kan också prova nya varje år.

Bygga stenpartiet var värt det. Det ser bra ut!