E2r

Hur man bygger trädörrar

Att bygga en trä dörr är inte en konst som måste bemästras

Att bygga en trä dörr är inte en konst som måste bemästras. Med lite snickeri skicklighet och kunskap, kan vem som helst klara uppgiften. Nu kommer de flesta människor vill dörrar som fångar ett visst tema eller uttalande utan andra människor, bör dörren bara tjäna på syftet, en inkörsport till andra sidan. Med funktion i åtanke först och främst, här är några enkla steg för att bygga en enkel dörr av trä.

  • Mät dörren. Även om de flesta dörröppningar har standard mått, bör du alltid mäta dem innan byggandet dörren som passar perfekt och snuggly i dem. Om du tänker efter standardmått, så vet att framdörrarna är 80 inches i höjd och 36 inches i bredd.
  • Samla trä du behöver. För denna del av byggprocessen, måste du samla två ark lager ombord. Luon, björk och ek är populära alternativ dock, Luon kan vara den mest kostnadseffektiva. För ramen av dörren, kommer du vill använda lövträd såsom ek eller björk. Fyra stycken 1 av 4 trä med en längd av 7 meter borde göra susen för ramen.
  • Bygg ramen. Börja med skenorna för sidan av dörren. Längden av detta bör vara ¼ tum mindre än den faktiska dörröppningen. Därför trimma ner om det behövs. Om du gör det, se till att sand det. För den övre delen av botten, skär träet för att passa tätt mellan skenorna. Detta bör alla vara i linje med bredden mätning av dörröppningen. Hammare i naglarna att fästa ihop bitarna för att bygga ramen. Du kommer att vilja använda trälim för att göra banden mellan bitarna starkare och förseglas. När ramen är klar kan du fortsätta med de skikt styrelsen ark.
  • Slutföra dörren. Eftersom ramen redan har monterats, låg lagret kartongskiva på ena sidan för att täcka hela ramen. Nail arket på ramen för den initiala sidan och överväga att tillämpa trälim i kanterna också. Upprepa samma process för den andra sidan. Låt limmet att ställa in och avsluta naglarna med lite mer slag.
  • Ställ in gångjärnen. Mät dörren i förhållande till dörren du just byggt och bestämma var du vill placera gångjärnen. På dörren och på dörren, måste du skapa en liten fördjupning för gångjärnet på de områden där man planerar att sätta gångjärn på. En hammare och mejsel borde göra susen här. När det är klart, nu har du tre områden för gångjärnet på dörren och dörröppningen, skruva gångjärnen på plats och installera dörren.
  • Installera dörrhandtaget eller hantera. Nu när dörren har installerats, välj ett dörrhandtag eller handtag och installera det på dörren enligt anvisningarna. Återigen kan du behöva hugga det område där dörrhandtaget låses in på dörren för att göra plats för metallplattan och depression. Installera handtaget eller knoppen enligt anvisningarna.

Hur man bygger trädörrar. Samla trä du behöver.
Hur man bygger trädörrar. Samla trä du behöver.

Nu när du har en fullt fungerande dörr som kan låsas och säkras, överväga att lägga lite KRAFT genom att måla det eller ens ha några sniderier gjort på den. Det är helt upp till dig, men tänk på att du nu ska vara stolt över dig själv eftersom du bara formade en trevlig och fast dörren.