E2r

Hur man byter en stickpropp

Om du har några apparater eller lampor som har kontakter som inte längre fungerar, i stället för att kasta denna apparat eller lampa i papperskorgen, varför inte du byter ut proppen? Genom att ersätta pluggen, kan du spara lite pengar genom att helt enkelt byta ut pluggen för ett par dollar i stället för att ersätta den apparat eller lampa.

Steg 1:

Du kommer att behöva gå till en järnhandel som säljer nya pluggar och be dem om kontakten som du behöver för att göra apparaten eller lampan arbete igen. Beroende på vilken typ av pluggen kommer att bero på om de har det eller ej. Du kommer antingen behöva en standardkontakt eller du kan behöva köpa en tre stift plugg för att den nya kontakten att arbeta för din apparat eller lampa. Om du inte hittar pluggen, kanske du vill kolla in en farkost butik som de flesta kommer att ha de kontakter som du behöver för din lampa att fungera.

Hur man byter en stickpropp. Steg 1.
Hur man byter en stickpropp. Steg 1.

Steg 2:

Du bör se till att du har en tung plugg och denna typ av kontakt är lite dyrare än en vanlig plugg. Dock kommer den tunga pluggen längre och skydda dig mer än en vanlig stickpropp.

Steg 3:

Du måste se till att den yttre omslaget till ersättning locket öppnas upp. De flesta kommer att ha en skruv på plats för att se till att de hålls stängda. Om den inte har en skruv, kommer det att vara ett snäpplås funktion system som kommer att behöva pried öppna och detta kommer att behöva en liten tunn skruvmejsel såsom en platt huvud.

Steg 4:

För att fästa tråden till lampan eller apparaten. Steg 2.
För att fästa tråden till lampan eller apparaten. Steg 2.

Du kommer då att behöva ta bort den gamla kontakten och att göra detta, måste du klippa den gamla kontakten off. Du måste ha en kabelskalare att skala kabeln från sladden där du kommer att vara knutna till lampan eller apparaten. När strippning tråden, kommer du vill vara säker på att du lämnar minst 1/2 tum av blank tråd som kommer att användas för att ansluta den nya kabeln.

Steg 5:

För att fästa tråden till lampan eller apparaten

För att fästa tråden till lampan eller apparaten, måste du ansluta den ena sidan av kabeln i en av skruvarna och dra åt skruvarna. Om du använder en ny tråd som är 2 stift kommer det inte att göra en skillnad i vilken av sidorna på sladden du använder för att fästa sladden till endera sidan av apparaten eller lampan. Om du använder en ny sladd som är tre fronter, måste du se till att den ände som är jordad är ansluten till jordledningen på apparaten eller lampan. Vanligtvis denna tråd är den gröna färgen beläggning som omger tråden.

Steg 6:

När du har sladden på plats, kommer du vill vara säker på att överflödig kabel inte vidrör någon annan del av tråden och då du kommer att behöva byta ut kåpan över trådarna och sedan placera skruven tillbaka på plats håller locket vidare. När du har gjort detta kommer du då kunna koppla tillbaka lampan eller apparaten och kontrollera att se till att det fungerar.