E2r

Hur man dödar insekter utan gifter

Det finns många metoder för att döda insekter utan att använda toxiner. Vanliga hushållsprodukter och vissa växter utföra denna uppgift naturligt och säkert.

För gräsmattan

Hur man dödar insekter utan gifter. För gräsmattan.
Hur man dödar insekter utan gifter. För gräsmattan.

För gräsmattan, vissa människor dödar insekter utan gifter med hjälp av en kombination av naturliga baby schampo och öl. Detta blandas samman och sattes i en spruta ansluten till en trädgårdsslang och sedan sprutas på gräsmattan för att döda larver och andra ormlika insekter som annars skulle äta gräsrötterna och orsaka kala fläckar. Tvålen kväver buggar medan ölets doft jagar bort dem.

I trädgården

I trädgården, insekter inser att capsaicin i chili peppers skulle döda dem, så att de i allmänhet undvika dessa växter. Således många trädgårdsmästare som väljer att utöka sin produktion ekologiskt skall plantera peppar växter i mellan grönsakerna de väljer att skörda senare under året att avskräcka buggar innan behöva döda dem utan att använda gifter. Många väljer denna väg för trädgårdsarbete så gifter i bekämpningsmedel inte behöver tvättas bort av produkterna så noga, särskilt när barnen hjälpa till med skörden och eventuellt äter producerar direkt från trädgården.

Många människor som tycker om friluftsliv sammankomster använder antingen citronellaljus eller vad som brukar kallas "bug-zapper" tänds. Båda dessa metoder dödar insekter utan toxiner, hålla området säker, särskilt från myggor och andra bitande insekter som kan överföra sjukdom. Doften av citronella samt mot bakgrund av ljuset lockar vissa insekter, tänkande det kan finnas en blomma full av nektar att äta. Emellertid, när felet flyger in i lågan, dör den från värmen vara överväldigande. Glödlampor i utomhus fixturer fungerar på ungefär samma sätt. Den allmänt gula färg lampan drar insekter mot det, där de antingen får en hög elektrisk stöt eller för mycket värme för att överleva i närheten av lampan, eller kan fastna i fixturen och inte kan komma ut.

I trädgården.
I trädgården.

Andra människor använder insektsfällor med naturliga dofter som drar buggar i och kväva dem med en ättikslösning när buggar är inne. Men om insekter gör det inne i huset, är en tillförlitlig metod för att döda dem utan giftiga kemikalier för att hålla händig en sprayflaska med vit vinäger. Denna billiga vapen mot insekter kan hållas var som helst i huset eftersom det inte kommer att skada husdjur eller barn, men en liten mängd sprutas på fel kan kväva det nästan omedelbart. Många spraya även vinäger runt dörrar och fönster som avskräckande.

Således kan man se att kemiska bekämpningsmedel är inte nödvändigt att hålla buggar ut. Faktum är att flera beprövade metoder dödar insekter utan att skada människor eller husdjur och kan vara att föredra.