E2r

Hur man fixar en dragig takventilen

Takventiler installeras i hus för att ge plats för kall eller varm luft att komma ut ur huset. Beroende på taket installationsprogrammet, kan takventiler variera. Oavsett vilken typ av takventiler din installatör placeras i ditt hus, är det ditt ansvar att kolla upp det. Ibland kontrollera dina takventiler, särskilt innan vintern kommer att se till att ditt hus är ordentligt ventilerad. Du skulle inte vilja tillbringa början av vintern iskallt för sista minuten reparation.

Om dina takventiler börjar visa draftiness

Hur man fixar en dragig takventilen. Kontrollera först för att se om ventilationsröret är korrekt placerad.
Hur man fixar en dragig takventilen. Kontrollera först för att se om ventilationsröret är korrekt placerad.

Om dina takventiler börjar visa draftiness, kan du ringa in professionella reparatörer takventil eller du kan välja att fixa det själv. Den säkert tecken som kan berätta för dig att din takventilen behöver repareras är om du börjar känna att kall luft kommer in ditt hus genom den. Observera för ett par dagar och om problemet kvarstår, förbereda för en fixering jobb.

  • Kontrollera först för att se om ventilationsröret är korrekt placerad. Avluftningsröret bör gå genom taket för att säkerställa att röret utlopp är utanför huset. De flesta husen har sina ventiler åtkomliga genom vinden. En felplacerad ventilationsrör kommer att fukt kan tränga igenom din vind, vilket kan skada de objekt du har lager på vinden. Om röret är för kort för att gå genom taket, köpa en utdragbar röret för att lägga till din befintliga ventilationsrör.
  • Försök skumisolering. Som du kommer att behöva besöka din lokala hem butik för att köpa den utdragbara röret, gör resan värt genom att inhandla något skum isolering. Välj den styva typen av skum av ungefär en tum tjock. Att veta hur mycket du behöver, ungefärlig storlek takventilen som behöver repareras, bör detta vara samma areal som du behöver för att täcka med skum.
    Med hjälp av en vass kniv skär den skumisolering ungefär samma storlek som takventilen. Forma Isolationsmaterialet runt omkretsen av ventilationsröret. Använd en tejp för att fixera skummet runt röret. Denna isolering skum kommer att säkerställa att det inte finns några utrymmen runt röret vari kall luft kan sippra igenom.
  • Dölj ventilen. Din fix-det-själv dragiga takventilen som faktiskt görs på denna punkt. Emellertid kan cellplast fastställs genom remsor av tejp orsaka en skamfläck. Tänk på din egen tur om ventilationsröret är gömd i ett skåp någonstans. Men om ventilationsröret ligger i ett utsatt område, oroa dig inte, eftersom ett litet lock-up kommer att göra trick.Prepare en liten trälåda cirka tio till tjugo procent större än ventilationsröret. Använd lite lätt plywood för att göra din box. Måla lådan med samma färg som ditt tak för att helt dölja det. Fäst lådan på taket.


Grattis

Grattis! Du och din familj är nu garanterad med en varm vinter. Bara alltid ihåg att kontrollera dina takventiler varje så ofta för att se till att alla ventilationsrören sitter fast på sina rätta ställen. Bättre att vara säker än kallt!