E2r

Hur man fixar ett hängande skåp

Hängande skåp är förvaringsutrymmen som hängde mot väggarna

Hängande skåp är förvaringsutrymmen som hängde mot väggar, oftast i köket. På grund av kombinerad stress från gravitation och tid, den hängande skåp dörrar tenderar att sag att stänga svårt om inte omöjligt. Ringa en entreprenör eller byggherre för mindre saker som detta kan vara överdrivet och opraktiskt, om inte problemet ligger på felaktig inriktning eller ojämlika hörn i väggarna. Men enkla skåp problem till följd av ålder kan korrigeras med en enkel gör-det-själv trick.

Hur man fixar ett hängande skåp. Hängande skåp är förvaringsutrymmen som hängde mot väggarna.
Hur man fixar ett hängande skåp. Hängande skåp är förvaringsutrymmen som hängde mot väggarna.

Du kan hitta följande steg användare i fastställandet din hängande skåp:

 1. Bedöma omfattningen av din skåpets skador. Ibland lite åtdragning av skruvarna kommer att fixa det.
 2. Om problemet ligger i en del av skåpdörren som är dåligt, kan du behöva ställa in skruvarna löst först.
 3. Lossa och ta bort de övre skruvarna först, följt av de nedre skruvarna. Arbeta alltid växla mellan dessa två.
 4. Bedöma vilken del är dåligt, och sedan med skruvar bort, justera dörren genom att flytta hela motsatta hörnet av feljusterade delen.
 5. För att vara säker, kan du använda en stor stadig linjal eller något föremål med en plan yta som skall placeras mot den nedre delen av båda dörrarna, för att säkerställa anpassningen.
 6. Ställ justeringen i gångjärnen. Ofta kan du behöva skapa ytterligare skruvhål bredvid de gamla.
 7. Var noga med att fylla de gamla hålen för att eliminera. Detta kommer sedan skapa en tillplattad eller slät yta.
 8. Skapa ett skruvhål av en spik som hamras bara tillräckligt för att den ska vidhäfta på ytan. Sedan manuellt tryck den utåt.
 9. Med en ny uppsättning skruvar, fast dörrarna till resten av skåpet kropp.

Om skruvarna är bara vanlig lös och hålla på att glida ur hålen detta kan ha lett till slitage. I detta fall kan du behöva fylla upp hålen för att dra åt skruvarna.

Hur man fixar ett hängande skåp.
Hur man fixar ett hängande skåp.

 1. Dab några trä stickor med lim och infoga dem i hålen. Detta kommer att fylla tomrummet möjliggör efterdragning av de ersatta skruvarna.
 2. Nya skruvar kan vara bredare och längre, men skulle ändå passa gångjärnen. Detta gör att de nya skruvar skall borras djupare in i hålen.
 3. Om problemet ligger på sidan av skåpdörrar, kan du behöva byta ut dörren alla tillsammans. Träet kan ha deformerats eller böjda ur form.
 4. Om gångjärnen är gamla och rostiga kan du behöva byta ut dem också. Den här gången väljer en självstängande en, med fjädrar som kommer att hålla dörrarna stängda.

Du har en massa skäl för att hålla dina skåpdörrar nära hela tiden, mer än det estetiska och ordnad effekt. Det är ett sätt att säkerställa att innehållet insidan är fri från varje form av angrepp och onödig fukt. Att förlänga den funktionella livslängden på ditt skåp du ska kunna bedöma det från tid till annan och agera på eventuella skador eller förskjutning så snart som möjligt.