E2r

Hur man förbereder en vägg för grundfärg

Måla en vägg är inte så enkelt som att ta en pensel

Måla en vägg är inte så enkelt som att ta en pensel, doppa den i färg, och applicera färg på ytan. När du målar en vägg eller någon yta, är det viktigt att förbereda ytan först. Det bör vara rena och torra samt förseglas. Ytan som målas skall vara jämn och slät. Denna grundläggande preparat är viktigt att ha väggen redo för grundfärg, den initiala beläggningen som appliceras på den yta som skall målas, vilket utgör basen för bättre vidhäftning av de täckfärger. Det finns tre typer av primer färger - alkyd, som är kompatibel med oljebaserad färg och passar nästan alla typer av ytor, latex och akryl som är ekonomiskt och mångsidigt, och tonade shellack, som fungerar bra med slick och svåra ytor. Här är några av de saker som du bör göra för att förbereda en vägg för grundfärg.

  • Se till att väggen måste vara fyllda är mycket rent och torrt. Om det är trärent använder fint sandpapper för att jämna och jämna ut ytan. Sand träet efter det säd. Pensla sprickor med en gammal tandborste och lägga ved filler. Slipa träet först när den är helt torr. Om väggen har trä knop, fylla dem med trä spackel och måla dem med shellack först förhindra hartset från att tränga igenom primern och färgning av täckskiktet senare. Torka med en lätt fuktad trasa efteråt för att ta bort damm. Om din vägg är tillverkad av hartsartade trä eller tidigare har färgats, använda aluminium grundfärg för att försegla i hartset.
  • Kontrollera om formar om väggen är ganska gammal. Tvätta mögliga fläckar med vatten och blekmedel och skölj med rent vatten. Låt väggen torka helt innan du applicerar fungicid för att förhindra framtida mögeltillväxt. Tyngre primern kommer att behövas för väggar som har behandlats på detta sätt.
  • Strip tapeter och ta bort envisa delar med varmt tvålvatten. Du kan också hyra en ångbåt för att göra avlägsnandet enklare och snabbare. Se till att den återstående lim helt kommer att tas bort. Skölj väggen och låt det torka fullständigt. Sand väggen för att göra det jämn och slät och ta bort ojämnheter och fördjupningar. Djupare fördjupningar, sprickor, luckor och hål bör fyllas med ved filler, som bör få torka innan slipning. Om väggen hade målats före tapeter hade tillämpats, sand hela väggen med en slipmaskin för att ta bort glansen från föregående lack.
  • Rengör och täta drywalls innan du ansöker grundfärg. Använd en slipmaskin för att göra det lättare att jämna ut ytan på gips och gå över andra delar för hand. Kontrollera efter tecken på färgning som du kommer att behöva använda en annan primer om det finns fläckar på gips. Reparera eventuella avvikelser du hittar på ytan av gips. Nya drywalls bör beläggas med primer så snart som möjligt för att förhindra dem från att gulna.
  • Tvättade och skölj tidigare målade väggar med varmt tvålvatten. Skrapa och ta skalar måla och sprickor reparation och luckor innan slipning hela väggen för att ta bort glansen från den gamla färgen. Om du inte vill använda primer över den gamla lacken, måste du använda färgborttagningsmedel för att ta bort den gamla färgen, innan förbereda väggen för tillämpning av nya grundfärg.


Kom ihåg att det finns olika primrar för olika typer av väggytorna

Hur man förbereder en vägg för grundfärg. Se till att väggen måste vara fyllda är mycket rent och torrt.
Hur man förbereder en vägg för grundfärg. Se till att väggen måste vara fyllda är mycket rent och torrt.

Kom ihåg att det finns olika primrar för olika typer av väggytorna. Använd rätt en som kommer att vara lämpliga för de bästa färgskikt. Du bör också överväga placeringen av väggen vid tillämpningen grundfärger och täckfärger, som yttre och yttre primers och färger görs på olika sätt.