E2r

Hur man förbereder ett rum för en handmålad kant

Att sätta en handmålad kant i ett rum är ett härligt sätt att lägga till några intresse för din vägg behandling. Du kan göra det en vanlig rand runt i rummet, eller låta din konstnärliga sida komma ut och måla på några dekorativa gränser. Oavsett vad du bestämmer dig, är en handmålad kant ett säkert sätt att lägga till en touch av fantasier till en plats.

Innan du börjar måste du förbereda rummet för målning. Här är hur.

  1. Bestäm vilka rum som du kommer att måla på gränsen. Ett barns rum eller kök är oftast ett gemensamt utrymme att måla på en kant. Se till att design du väljer är något som kommer att gå med det övergripande temat och färgschemat i rummet.
  2. Bestäm vilken vägg du kommer att sätta gränsen på. Kommer gränsen går runt hela omkretsen av rummet eller bara en vägg? Beroende på utformning, kan vissa mönster fungerar bättre i segment snarare än som en kontinuerlig linje.
  3. Välj din gräns designen. Ska du måla bara en heldragen linje runt i rummet eller gå med några blommor och vinrankor design? Välj något enkelt.
  4. Rensa området runt väggarna som din kommer att måla på. Ta bort eventuell strömbrytare plattan täcker så behövs. Flytta möbler bort från väggarna.
  5. Om du kommer att måla väggen innan du lägger en handmålad kant, se till att den huvudsakliga färgen på väggarna är torr innan skiktning på en kant. Om färgen fortfarande är fuktig, kommer du inte att kunna måla gränsen design på rätt sätt. Färgerna kan blandas eller ännu värre, droppa.
  6. Bestäm vilken höjd nivå du vill att gränsen för att vara. Du behöver ett måttband och lite krita. Mät antingen från golvet eller Baseboard går upp. En gräns är oftast på tre och en halv meter från marken. En heldragen kant är ungefär tre till sex inches bred. Markera på väggen där dessa mätningar kommer att falla och gå runt i rummet.
  7. Anslut prickar av de varumärken som du har gjort. Du kan nu tejp på målartejp på väggen till segmentet det område som du kommer att måla. Med bandet på väggen kommer att ge dig en uppfattning om vad den målade gränsen kommer att se ut. Om du inte gillar det, göra justeringar. Det är bättre att göra det nu att vänta tills du har målat och förverkliga din kant sitter för lågt eller är för bred.
  8. Placera en trasa nedanför det område som du kommer att måla på. Du kan flytta tyget eller tidning som du går runt i rummet.
  9. Du är nu redo att sätta igång. Placera din färg, penslar eller stenciler nära dig. Det blir lättare om du kan sitta på en liten bänk eller pall så att du inte behöver böja eller sitta på huk för att måla på gränsen.

Var inte rädd för att experimentera

Hur man förbereder ett rum för en handmålad kant. Bestäm vilka rum som du kommer att måla på gränsen.
Hur man förbereder ett rum för en handmålad kant. Bestäm vilka rum som du kommer att måla på gränsen.

Var inte rädd för att experimentera. Om du gör ett misstag, kan du måla alltid över det. Det kan ta en hel eftermiddag för att få gränsen designen precis rätt, men du kommer att belönas med en speciellt utformad handmålade gräns som kommer att lägga skönhet och intresse för ditt rum.