E2r

Hur man gör björk ramar bark bild

Visar din omhuldade fotografier i naturliga tavelramar är ett bra sätt att föra naturens skönhet inomhus. Näver är ett mycket mångsidigt material för att göra sådana ramar eftersom det har anmärkningsvärda konserverande egenskaper. Barken kan säkert strippad från fallna eller döda träd snarare än levande sådana. Göra björk ramar bark bild är en mycket snabb och enkel hantverk projekt. Du kan använda den för att komplettera den rustika utseendet på ditt eget hem eller ge den som en-av-a-kind gåvor till dina naturälskande vänner.

  • Förbered näver. Den bästa formen av bark för att använda för hantverk projekt som detta kommer från pappers björk. Det kan samlas året runt men den bästa tiden att samla detta är mellan mars och juni. Gör en vertikal slits, cirka två meter lång, ner trädstammen och dra av barken. När du har samlat tillräckligt för ditt projekt rengöra och dränk den i några minuter för att göra barken mer flexibel. Borsta bort smuts från barken med borste med styva borst. Tvätta bitarna med milt rengöringsmedel och varmt vatten för att avlägsna eventuella parasiter eller insekter som lever i sina urtag. Skölj barken noggrant och lämna den i vattnet i en timme. Få bark bitar och lägga dem på en plan yta, företrädesvis ovanpå en matta eller gamla tidningar. Låt bitarna torka ordentligt under solen.
  • Gör ramen. Eftersom näver kan vara ömtåliga, är det bättre att fästa den på en befintlig bildram. Bara köpa en billig oavslutad ram och ta bort glaset. Sand virket lätt att jämna ut ojämna kanter eller brister. Med hjälp av en limpistol sätta ett tunt lager av smält lim på ytan av ramen. Välj väl-formade bitar av torkad bark och placera dem på den heta limmet att täcka träram. Det är okej om barken bitar överlappar kanterna på ramen. Låt den varma limmet torka helt innan trimning barken för att rengöra kanterna. Du kan använda vass sax för att klippa den överskjutande bark.
  • Lägga sista handen på din näver ram. Att anpassa ramen, kan du lägga till mer naturliga element genom limning på kvistar, små ekollon, och torra löv på ytan av barken. Du kan få bra idéer för motiv borta från Internet. När alla bark och dekorationer är på plats, spraya ram med tydlig sealer eller blank polyuretan. Detta kommer att bevara ramen näver och skydda det från fukt eller för mycket torkning. Låt sealer att torka över natten innan du sätter tillbaka glaset i ramen.


Om du har samlat för mycket näver

Hur man gör björk ramar bark bild. Lägga sista handen på din näver ram.
Hur man gör björk ramar bark bild. Lägga sista handen på din näver ram.

Om du har samlat för mycket näver, kan du spara den för senare bruk. Helt enkelt lägga ut bark bitar på en plan yta och väga dem med något annat tungt föremål. Detta kommer att hålla barken från curling. Du kan lagra bark bitar i flera månader och de kommer fortfarande vara okej att använda i din nästa hantverk projekt. För att återställa Barks följsamhet, bara blöta det i varmt vatten eller ånga bitarna över en eld.