E2r

Hur man gör blomma mat

Blommor kan hålla sig fräsch i flera dagar när de placeras i vatten

Blommor kan hålla sig fräsch i flera dagar när de placeras i vatten. Byta vatten och skär en del av stjälkarna kommer att hålla dem fräscha längre. Denna metod är bra om du har tid att göra detta varannan dag men det kan förvandlas till en mödosam syssla om du har massor av färska blommor visas i ditt hem. Luft, fukt och värme kan påskynda avdunstning av vatten. Flower mat gör att du kan njuta av sommaren betydligt längre än väntat. Det finns kommersiellt beredd blomma Matblandningar att du kan få från florist leverans butik som ska blandas ordentligt. Det är också möjligt för dig att blanda din egen blomma mat med ingredienser som du har i ditt skafferi. Nedan finns några idéer om hur man gör växtnäring.

  • Recept 1. Blanda två koppar varmt vatten, två koppar citron-lime kolsyrad dryck, och en halv tesked blekmedel. Rör om lösningen och häll i vasen innan arrangera dina snittblommor.
  • Recept 2. I en liter varmt vatten och tillsätt två matskedar färsk citronsaft, en matsked strösocker och en halv tesked blekmedel. Rör om lösningen tills sockret är fullständigt upplöst. Blötlägg oasis i denna lösning innan du gör ditt blomsterarrangemang. Sockret kommer att leverera den energi som krävs av blommorna. Syran kommer att korrigera pH-nivån i vattnet och blekmedel kommer att förhindra mikrobiell tillväxt. Varmt vatten färdas snabbare genom blomman stjälkar än kallt vatten.
  • Recept 3. Blanda två matskedar vit vinäger, två matskedar strösocker och en halv tesked av hushållens blekmedel i en liter varmt vatten. Vattnet bör vara 100-110 grader Fahrenheit.
  • Recept 4. Om du har blommande växter de kan också dra nytta av en regelbunden dos av blomman mat. Du kan blanda en matsked Epsom salt, en tesked bordssalt, en halv tesked ammoniak och en tesked bakpulver i en liter varmt vatten. Rör om tills de torra ingredienserna är fullständigt smält och vatten dina blommande växter. Förvara resten i en mörk och sval plats.
  • Recept 5. För en stor vas av snittblommor, blanda en liter varmt vatten tillsammans med två teskedar strösocker, en halv tesked blekmedel och en fjärdedel tesked alun. Rör om blandningen tills alla torra beståndsdelarna är upplösta i vätskan och överför lösningen till en ren vas.


Medan växtnäring kommer att hålla dina blommor fräscht längre

Hur man gör blomma mat. Blommor kan hålla sig fräsch i flera dagar när de placeras i vatten.
Hur man gör blomma mat. Blommor kan hålla sig fräsch i flera dagar när de placeras i vatten.

Medan växtnäring kommer att hålla dina blommor fräscht längre, det finns fortfarande saker som du kan göra för att öka denna. Du kan suga den blommiga skum som du kommer att använda för blomsterarrangemang i blomman mat. Du bör också ta bort de flesta av bladen från stjälkarna för att förhindra snabb uttorkning. Skär stjälkarna i vinkel så att det blir mer yta för växtnäring som skall tas upp stjälkarna. Sänk stjälkarna av blommor med sav i kokande vatten under trettio sekunder för att avlägsna saven som kommer att hindra stjälkarna från att ta upp vatten. Du kan också skicka stammen över lågan några sekunder för att få samma effekt som att sänka ner skaftet i kokande vatten.