E2r

Hur man gör en källare källare rot

En jordkällare fungerar som ett kylskåp

En jordkällare fungerar som ett kylskåp, bibehålla en konstant sval temperatur som är mycket fördelaktigt för grödor så dessa inte ruttnar eller torkar ut. Trots att modern källare inte är utformade som en jordkällare, är det fortfarande möjligt att lägga en i källaren eftersom detta rum är normalt kallare än resten av huset. Nedan beskrivs de steg om hur man gör en källare källare rot.

  • Välj ett hörn av källaren som ligger i den norra sidan av huset. Denna plats inte kommer att få för mycket sol och kommer att ha jämn temperatur hela året. Bygga en jordkällare i ett hörn kommer att minimera mängden konstruktion som ni kommer att göra. Roten källare som du kommer att bygga bör också vara nära ett fönster för att regelbunden flödet av luft in i källaren.
  • Ta bort glaset från fönstret och ersätta den med tjock plywood och försegla kanterna. Du kommer att skapa öppningar för regelbunden flödet av kall och varm luft till jordkällare. Borra en tre-tums hål på den högsta punkten av fönstret. Skär en längd av 3-tums PVC som kommer att vara tillräckligt för att driva igenom plywood som du har installerat på fönstret. Fäst en stängd slussventil vid änden av röret inuti källaren och säkra detta till slutet av röret med skruvar.
  • Lägg till ett utlopp från en som du har installerat. Skär en längd av rör som förut. Lägg en armbågen till änden av röret inuti källaren. Mät avståndet från änden av armbågen till ungefär en fot från golvet och skär en längd av rör baserat på denna mätning. Fäst ena änden av röret till armbågen. Installera en annan stängd ventil blast gate i andra änden. När luften inuti källaren är varmare än luften utanför det övre röret kommer att släppa den varma luften medan den nedre ventilen gör det möjligt för sval luft att komma in och tvärtom.
  • Lägg ut måtten på jordkällare. Bestäm var du ska placera dörren och hyllorna. Hyllor hängande från taket kommer att vara mycket idealisk för de bästa hyllorna. Du måste se till att luften fritt kan cirkulera runt hyllorna så att de grödor lagrade på hyllorna inte kommer att ruttna.
  • Se till att du försegla jordkällare mot fukt. Källaren ska ha hög luftfuktighet för att hålla grödorna fräsch länge. Men delar av källaren kan vara fuktig. Du kan förhindra detta genom att installera isolering på tak och väggar i jordkällare. Skum är den mest idealiska materialet att använda för isolering eftersom det är lättare att arbeta med och resistent mot mögel skillnad glasfiber.
  • Installera ett upphöjt golv för jordkällare. Källargolv tenderar att vara fuktigt ibland. Installera kompositmaterial däck material för golv. Dessa är fasta bitar av virke som har väderbitna att motstå fukt. Dessa är också resistenta mot röta och kommer inte att ge jordkällare en smaklös lukt, även om golvet blir våt.


Hur man gör en källare källare rot. Välj ett hörn av källaren som ligger i den norra sidan av huset.
Hur man gör en källare källare rot. Välj ett hörn av källaren som ligger i den norra sidan av huset.

Lägg grönsakerna på hyllorna baserat på mängden av kall luft de behöver. Hardy grönsaker kan placeras på de bästa hyllorna medan de med mjukare hud kan få mer nytta av svalare luft genom att placeras i de lägre hyllorna. Trådhyllor är att föredra framför trähyllor eftersom luften kan cirkulera mer fritt runt grödorna.