E2r

Hur man gör en mosaik planter

Mosaik konst kan ge en fin touch till ditt hem inredning

Mosaik konst kan ge en fin touch till ditt hem inredning, och kan tillämpas på alla möbel. En mosaik planter kan göra samma sak, och är lätt att göra och värt din tid att göra. Det finns inget behov av någon särskild kompetens för att göra en vanlig planter pott i ett konstverk. Allt du behöver är lite fantasi och uppfinningsrikedom.

Hur man gör en mosaik planter. Applicera injekteringsbruk.
Hur man gör en mosaik planter. Applicera injekteringsbruk.

Vad du behöver:

 • En vanlig planter pott
 • Mosaik eller keramiska något som kan användas för dekorationer
 • Kakel injekteringsbruk
 • Hushållens lim
 • Kakel avbitartång
 • Penna eller kol
 • Svamp
 • Säkerhet mask, handskar
 1. Förbered planter. Tvätta krukan noggrant och se till att du tar bort eventuella oljor eller andra rester på potten med diskmedel och avfettningsmedel. Låt planter torka ut innan du börjar.
 2. Skapa din design. Skissa din design på potten med en penna eller kol, kan du använda någon bild eller något mönster som du vill. Om du planerar att använda en frihandsfigur konstruktion, kan du hoppa över den här delen.
 3. Förbered plattorna. Bestäm vilken färg på kakel du kommer att använda. Du kan använda överblivna porslin, glas och andra keramiska föremål runt ditt hus som du kanske inte behöver längre. Du kan också höra med lokala kakel butiker för överblivna plattor, eftersom du kommer förmodligen att kunna köpa dessa billigt. Bryt de keramiska föremål och kakel i små bitar. Överdriv inte, dock. Det finns en risk för att plattorna ska slipas till damm, men du behöver ansenliga sådana för planter. Använd kakel Clippers att skära kakel till former. Se också till att bära glasögon för säkerhet.
 4. Applicera kaklet. Limma kakel på sina lämpliga platser på planter enligt din design och se till att lämna en åttonde till en fjärdedel tum av avståndet mellan plattorna. Fortsätt tills konstruktionen är klar. Sedan vänta i minst två dagar för limmet torka och bitarna att ställa på potten.
 5. Applicera injekteringsbruk. Blanda bruket enligt tillverkarens anvisningar. Med hjälp av en spatel eller en behandskade hand, fyll i mellanrummen mellan plattorna. Applicera bruket mer än en gång att komprimera den och eliminera luftfickor, sedan jämna ut den tills du skapar en fast yta. Vänta minst 30 minuter innan du kan svamp potten igen. Detta kommer att tvätta bort en del av injekteringsbruk fångad på plattorna. Använd inte för mycket vatten, eller resten av injekteringsbruk kommer att lossna.
 6. Finputsning. Injekteringsbruk kommer bosätta sig och härda i minst tio dagar, så att din potten att bota genom att ge den en lätt imma dubbelt vardagen under den tiden. Applicera lite genomträngande injekteringsbruk sealer och vattenavvisande för att skydda din design från stam skador. Du måste återförsluta din planter en gång om året för att hålla den från att alltför skadad.

Att mosaik plantageägare är roligt och lätt att göra, och du behöver inte spendera mycket att lägga till en färgglad arbete runt ditt hus. Du kan även använda den som en hobby, och du kan lägga alla dessa extra och brutna keramiska objekt som du har i ditt hus till god användning.