E2r

Hur man gör en shag trasmatta

En shag matta är en populär typ av matta

En shag matta är en populär typ av matta, särskilt på 1970-talet under hippie och disco eran. Dessa typer av mattor skiljer sig från vanliga mattor som det material som används för matta skapar en lurvig utseende, därav namnet. Du kan göra din egen shag trasmatta själv så att du inte skulle behöva spendera pengar köpa en shag trasmatta från butiken. Stegen är ganska lätt. Läs vidare nedan för att veta hur du kan göra en shag trasmatta.

Hur man gör en shag trasmatta. Material du behöver.
Hur man gör en shag trasmatta. Material du behöver.

Här är de steg som du kan följa om du vill göra en shag trasmatta:

  • Material du behöver. De material som du behöver för att göra din shag trasmatta är en säckväv, remsor tyg och en strumpsticka (storlek 10). Du hittar dessa från din lokala hantverk butik. För att spara pengar, kan du använda gamla tyg eller kläder som du har hemma. Skär dem i långa remsor, så att du kan använda dem för din rulltobak trasmatta.
  • Storlekar. Storleken på rulltobak trasmattan du ska göra helt beror på dig. Skär säckväv i form och storlek du vill toppskarv trasmattan vara. Du kan göra flera små mattor eller bara göra en stor matta.
  • Planera utformning. Du kan göra olika mönster på rulltobak trasmattan som du ska göra med olika färger av tyg remsor. Om det är första gången du ska göra detta, kan det vara lättare för dig att skapa mönster med färre detaljer. Du kan börja med att skapa små figurer som cirklar, kvadrater, ränder, rutig eller någon annan geometrisk form som är lätt. Rita design på ett papper så att du har en guide när du gör mattan.
  • Göra rulltobak trasmattan. Duken band som du ska använda bör vara ca 2 till 4 inches lång. Ta en trasa remsa och använda strumpsticka att sätta den på säckväv. Peta nålen genom dess halva duken sätts. Efteråt sätt tillbaka samma band på ett annat hål för att fästa tyget remsan. Gör detta tills du har täckt hela säckväv med tyg remsor.


Dessa är de steg som du kan följa om du vill göra en shag trasmatta. Stegen är verkligen lätt att följa, men avslutar en hel matta kan ta lite tid. Öva att göra detta och snart kommer du att kunna avsluta en matta på kortare tid. Försök att göra andra konstruktioner så att du kan använda den toppskarv trasmattan i ditt hus. Du kan använda mattan i ditt badrum, kök och utanför innan ditt hem.

Prova att arbeta med olika typer av tyg för att se vilket som fungerar bäst för din matta. Du kan också experimentera på bredden och längden av tyget band så att du kommer att sluta med olika typer av shag trasmattor.