E2r

Hur man gör en trädgård damm med en Rubbermaid behållare

Odla en trädgård är en av de mer terapeutiska sätt att hålla ditt hem vackert. Närheten till växter och jord och solljus gör det en givande hobby som kan både vara uppfriskande och lugnande för dig. Din trädgård kan förbättras genom tillsats av en trädgård damm till den. Trädgårdsdammar är självförsörjande ekosystem som bidrar till din trädgård skönhet. Bygga en trädgård damm behöver inte vara dyrt. I själva verket kommer du inte att anställa personal för att skapa trädgårdsdammar i din trädgård. Du kan göra detta billigt bara genom att använda en ren Rubbermaid behållare och genom att följa stegen nedan.

Hur man gör en trädgård damm med en Rubbermaid behållare. Sök efter den perfekta platsen för din damm.
Hur man gör en trädgård damm med en Rubbermaid behållare. Sök efter den perfekta platsen för din damm.

  • Sök efter den perfekta platsen för din damm. Kontrollera att Rubbermaid behållare kommer att placeras i ett område som kommer att maximera dammens funktioner. Välj en plats som inte kommer vara alltför svårt att gå till så att du kan behålla din provisoriska dammen lätt. Med tanke på detta, undvika att placera din damm under ett träd, eftersom du kommer att finna det svårt att hålla den ren hela tiden, eftersom löv och kvistar kommer att hålla på att falla. Välj en plats som kommer att få tillräckligt med sol, så du kan också ett rikt växtliv runt din trädgård damm.
  • Skaffa en stor container. Välj ett Rubbermaid behållare som är stor nog för att möta din vision av din trädgård damm. Det bör vara djupa och tillräckligt bred för att innehålla det vatten som behövs för din trädgård damm. Du kan få sådana behållare från din lokala mataffär eller hem förbättring butik. Se till att bara få Rubbermaid behållare eftersom de är kända för hållbarhet och motståndskraft. Välj en ljus behållare så att vattnet inte blir för varmt när solen rör vid det. Mörkare färger tenderar att absorbera värme snabbt och det kan värma upp vattnet för mycket, vilket skulle kunna påverka någon form av liv du kan välja att inkludera i dammen.
  • Bury behållaren på den plats du har valt. Gräv ett hål som är djup och bred nog att rymma Rubbermaid behållare. När du har grävt i marken, placera behållaren på det. Inte begrava hela behållaren i marken. Se till att du lämnar några inches av behållaren över marken. Detta kommer att förhindra all jord eller lera som kör in i din provisoriska dammen, speciellt när regnen börjar.
  • Fyll behållaren med vatten. Fyll långsamt Rubbermaid behållare med vatten och se till att den är i nivå med marken. Packa jorden runt behållaren, och bilda en tät grund runt det för att hålla det på plats. När du är nöjd med nivån och stabiliteten i din damm, fylla behållaren helt med vatten.
  • Se till att vattnet flödar för att förhindra myggor från avel. Myggor föda naturligt i stillastående vatten. För att kunna göra detta, kan du bifoga en pump till dammen så att vattnet flödar kontinuerligt. Du kan även göra det ganska genom att lägga till en konstgjord vattenfall att hålla vattnet rinner konstant, vilket förhindrar irriterande myggor från avel i din trädgård damm.
  • Dekorera din damm. Nu när du har din damm klar, kan du försköna nu. Du kan rada läppen med tegel och stenar och andra dekorativa stenar. Du kan också lägga vattenväxter runt din damm för att ge det en robust känsla. Känn dig fri att också lägga till färg genom att tillsätta olika blomningar runt omkretsen av din trädgård damm.


När du har ställt in din trädgårdsdamm

När du har ställt in din trädgård damm, kan du ha kul odla den. Eftersom det är en självförsörjande miljö, kommer det inte vara för mycket av ett besvär att behålla denna. Bara se till att din vattenpump fungerar bra, är dina växter väl omhändertagna, och du rengör området runt din damm hela tiden.