E2r

Hur man gör en tryckavlastande sänggavel

Med tryckavlastande sänggavlar kan vara bekväm och elegant på samma gång. Du behöver inte köpa en dyr en. Du kan även enkelt göra en själv för att spara på pengarna. Att göra det kan vara ett projekt för dig att jobba på när du har något att göra eller när du blir uttråkad. Här är stegen för att göra en tryckavlastande sänggavel.

Vid en tryckavlastande huvudet styrelsen, behöver du ett måttband, skum (två inches bred), vadd, sax, måttstock, häftpistol, klammer och plywood.

  • Mät din sängram. För att du ska veta hur stor kudde-topp sänggavel bör vara, måste du först mäta hur bred din sängram är. Då kan du få redan en bit plywood med samma bredd som du har mätt.
  • Bestäm hur lång din sänggavel kommer att bli. En kort sänggavel kan vara eller sägs vara mer diskret, medan en hög sänggavel å andra sidan kan vara ett uttalande bit av rummet självt.
  • Trimma bit plywood nästa. Den plywood ska putsas till en rektangulär form som är i samma höjd som det du har beslutat om så att det säkert kommer att passa ovanför sängen. Senare, skulle du behöva montera trimmade bit plywood på sängramen, eller ens på väggen om du föredrar.
  • Trimma skumarket. Efter att ha arbetat på plywood, kan du börja trimma skumarket i en storlek som skulle passa på bit plywood som du bara trimmas. En sax eller en mattkniv kan göra susen.
  • Täck gaveln och kanter. En tunn vadd bör väljas för jobbet. Vadden ska vara ungefär en fjärdedel av en tum tjock, och bör också vara tillräckligt bred för att täcka hela sänggaveln. Så snart du är klar lägger ut vadden för att täcka, släta ut och häfta ner den mot bakre delen av plywood. Detta är för att säkra och ställa luckan på plats.
  • Tvätta och järn tyget. När tyget är tvättade och strukna, lägg den över sänggaveln. Du måste jämna ut tyget innan häftning ner det så att det skulle vara presentabel nog. Häftning ner kommer tyget att säkra det på plats.
  • Placera fästen. Du kan avsluta din tryckavlastande sänggavel genom att lägga till eller placera fästen precis rätt ovanför sängen och sedan placera sänggavel du gjort på konsolerna.
  • Gör benen för din sänggavel. Detta kommer att vara till hjälp om du vill justera hur bred sänggavel måste vara. Detta kan göras genom att först mäta höjden på din säng och sänggavel. Sedan kan du skära två bitar av trä från en två-för-fyra. Efteråt, sand ner i benen och fäst den till sidorna av din sänggavel genom att spika dem. När du är klar spikning, kan du fästa benen i sängramen. Detta kan göras genom att markera och borrning. Du måste först markera bulthålen som finns på din sängram på sänggaveln. Borra på markeringarna och börja fästa och säkra benen i sängramen med hjälp av skruvar och bultar.


Hur man gör en tryckavlastande sänggavel. Bestäm hur lång din sänggavel kommer att bli.
Hur man gör en tryckavlastande sänggavel. Bestäm hur lång din sänggavel kommer att bli.

Göra en tryckavlastande sänggavel precis som du vill kanske inte vara så svårt för ett jobb trots allt. Du måste vara försiktig i alla mätningar och även vid styckningen så att du kan få din önskade utdata.