E2r

Hur man gör ett överdrag för en fällstol

Fällbara stolar är mycket praktiskt eftersom du kan stuva undan dem lätt när de inte används för att minska röran i ditt hem och kan piska ut det och vik det i sekunder för omedelbar sittplatser ska du ha fler gäster än vad din traditionella möbler kan hantera. Det enda problemet med de flesta hopfällbara stolar är att de inte är riktigt inbjudande helt enkelt därför att färgerna på ryggen och stolsitsen är vanligtvis utilitaristiska i bästa fall. Lyckligtvis är detta inte ett problem som har en svår lösning. Du kan göra överdrag för att göra dessa fällbara möbler levande och arbeta med ditt färgschema och tema. Här är några konkreta åtgärder om hur man arbetar med magi.

Hur man gör ett överdrag för en fällstol. När alla de elastiska banden är på plats.
Hur man gör ett överdrag för en fällstol. När alla de elastiska banden är på plats.

  • Ta mätningarna. Vik ut fällstol och piska din måttband. Först ut, mäta stolen tillbaka från botten till toppen, liksom från sida till sida. Skriv siffrorna nedåt. När det är klart, fortsätt med mätning av själva sätet. Gör samma sak, botten till toppen och en sida till den andra. Skriv ner siffrorna. När det är klart, tillsätt ca 3 inches till de mätningar av både sitsen och ryggstödet. Detta kommer att ge dig ersättning eller marginalen du behöver för att sy i kanterna.
  • Gör mönster. När mätningar har gjorts, är det dags för dig att göra mönster. Du kan använda tidningen för detta. Helt enkelt lägga ut ett par skivor av gamla tidningar och markera måtten på det mönster baserat på de mätningar som du tog tidigare. Använd en penna för att rada upp de sidor av varje mönster. Klipp det ut efteråt.
  • Klipp tyget. Använda tidningen mönster, klippa ut tyget till ditt överdrag. För att göra detta, helt enkelt lägga mönstret på tyget, nåla ner för stabilitet, och börja skära. Detta är processen för både sitsen och ryggstödet.
  • Lägg elasticitet. När tyget för både ryggstödet och sitsen har skurits, kommer ditt nästa steg engagera dig sy kanterna för att skapa en ficka för din gummiband. Vänd på tyget för att göra den inre delen synlig. Vik de övre och nedre kanten av tyget med 1 tum. Tryck ner för att lämna ett indrag. Sy dessa kanter ihop och lämna en lucka på ca 1 cm i varje ände på både övre och nedre kanten. Nu, när du har en ficka för dina elastiska band, måste du klippa banden. Du behöver två remsor. Innan kapning, piska din måttbandet igen och linda den runt stolsryggen och sitsen. Detta kommer att ligga till grund för längden på ditt gummiband. Klipp remsor du behöver och sätta in dessa på i fickorna du gjort tidigare. Möt de två ändarna på varje remsa och sy ihop. Du kanske vill ha det lite hårdare, så justera tills du når önskad täthet.


När alla de elastiska banden är på plats

När alla de elastiska banden är på plats, kommer nästa steg vara försenade omslagen på. Använd de elastiska banden för att fästa tyget på plats, på toppen av de ursprungliga omslag. Där har ni det, två snabbt och enkelt slip täcker för någon typ av fällstol.