E2r

Hur man gör ett rum ser större


Om du bor i en husbil, lägenhet, ha ett litet hus, eller bara ha ett litet rum så du vet hur det är. Ett litet rum kan lämna dig känslan trånga och obekväma. Oavsett om du flyttar in eller försöker göra en förändring i din inredning att göra rummet känns större det kan göras med lite arbete och några bra val. Små rum behöver inte känna sig liten och du behöver inte börja knacka ner några väggar.

Steg 1

Välj din färg och alternativ golv noggrant. Du kan påverka hur stort ett rum ser ut med de färger du väljer att måla på väggarna och de alternativ golv du väljer att ge ett rum. Dessa kan vara ganska billigt förändringar och kan göra en enorm skillnad.

Hur man gör ett rum ser större. Välj din färg och alternativ golv noggrant.
Hur man gör ett rum ser större. Välj din färg och alternativ golv noggrant.

 • Innertak - från toppen är bäst. Du ska måla ditt tak kritvita så att det ser ut som det är långt borta och ger rummet en luftigare känsla.
 • Väggar - Wall färger bör vara ljus. Det betyder inte att du måste leva i en vit värld. Du kan välja valfritt antal ljusa neutrala eller pasteller. Du kan också välja en halvblank eller annat alternativ med lite glans till den som kommer att ge rummet en större känsla. Välja svala färger som grönt, blått och lila ger en större känsla då varmare färger.
 • Trim - Trim ska målas i samma färg som rummet eller en ljusare nyans. Med trim vara mörkare kommer att göra det känns som väggarna kommer på dig. Även målning trim samma färg eller, ännu bättre, kommer en ljusare färg gör att det känns som att de drar sig tillbaka.
 • Golv - Om du har möjlighet, kan välja rätt golv gör en enorm skillnad. Trä alternativ bör vara ljus i färgen, bred (8-10 "), och diagonal om möjligt. Den ljusa färgen kommer att fortsätta att hålla saker kännas större. Större bredd styrelser kommer att göra platsen mindre upptagen än mindre och lägga dem på en diagonal kommer att göra rummet känns mycket större (diagonala linjer är längre än raka väggar). Tile val bör vara ljus i färgen, bestå av en solid färg och undvika mönster, och de bör vara större (10-12 "). Lägga dem på en diagonal kan också bidra till att göra rummet känns större. Mattan bör vara solid i färgen och ganska lätt. Tan är ett alternativ som fungerar bra.

Steg 2

Rensa ut röran. Det är sant att ju mindre ett utrymme, desto svårare är det att hitta platser för allt. Men rensa ut röran är en mycket viktig del i att få ett litet rum att kännas större.

 • Få organiserade - Hitta ett hem för alla de saker du bara inte verkar ha tillräckligt med utrymme för. Om du inte använder det, bli av med det. Om du inte använder det anser ofta lagra den någon annanstans.
 • Bli av med oanvända möbler - En stol kan vara bekväma i ett sovrum, men om det inte används bli av med det. Samma sak med att bli av med oanvända soffor, tabeller och andra objekt möbler att öppna upp utrymme.
 • Hålla saker från golvet - Vi har en massa saker som vi hamnar att lägga på golvet. Kanske är det en stor anläggning, stereoutrustning, böcker eller andra objekt. Nu är det dags att jobba på att hitta utrymme för dem som kommer att låta oss behålla dem från golvet. Använda golvyta är något som lätt lägger röran till ett utrymme.
 • Använd din vägg utrymme - Ofta väggyta går oanvända. Lägga hyllor som också kan användas för lagring kan du använda väggen utrymme upp till taket. Lägg korgar för insamling av små till medelstora objekt och stoppa undan dina grejer. Lägga bokhyllor kan också lägga lagring upp väggen.
 • Flera saker med dina möbler - Förvaring är så viktigt i ett litet rum. Lägga hörn möbler såsom bokhyllor eller ett nöjescentrum kan ge extra lagringsutrymme för en del av utrymmet. Med slutet tabeller som lagrar saker kan hjälpa. Så kan skåp längst ner i bokhyllan.

Steg 3

Möbler. Välja möbler för ett litet rum är en mycket viktig uppgift. Dessutom kan placeringen av möbler göra för en skillnad.

Steg 1. Rensa ut röran.
Steg 1. Rensa ut röran.

 • Välj möbler i rätt storlek - Du vill ha en möbel som kommer att få jobbet gjort, men mindre är bättre. Det är bättre att välja en stor soffa i stället för flera stolar, men plocka ut en bit som är gjord för lägenhetsboende (eller husbilar) är bäst. Detta kommer att ge dig en mindre bit att jobba med.
 • Välj fast och tycker om färg - En solid bit är bättre än en mönstrad bit eftersom de mönster gör rummet småprata. Färgerna ska vara ljus. Att välja bitar som matchar väggarna kommer att hjälpa dem att smälta in med väggarna och att det känns som de tar upp mindre utrymme.
 • Flytta stora och eller höga möbler ur vägen - Walk vägar och utrymmen som rinner ut i andra rum bör lämnas öppen. Flytta stora eller höga möbler mot väggarna. Korta stycken, korta tabeller och öppna åtskilda stolar kan flyttas in i dessa utrymmen.
 • Vrid möbler på en vinkel - Slå dina möbler på en liten vinkel från väggen kan göra utrymmet verkar större. Använd det utrymme som skapas bakom möbler för förvaring.

Steg 4

Lägg ljus. Alla vet ljus kan göra för en enorm skillnad i ett rum. Ljus färg fungerar eftersom det reflekterar ljus bättre. Men du kan använda denna effekt med andra element också.

 • Lägg dagsljus - Använd lätta luftiga gardiner för att lägga till naturligt ljus. Dra tillbaka dem med tjusiga band eller krokar att släppa in ljus i under dagen. Välj persienner som är lätt att arbeta och lätt färgad.
 • Lägg belysningen möjligt - Add belysning whereever möjligt. Välj bord och golvlampor som inte tar upp för mycket utrymme och har små ljusa lampskärmar så att du kan få ut det mesta av ditt utrymme och ljus. Om möjligt lägga spår och infälld belysning. Om detta inte är möjligt, gå med lampetter och lampor. Detta kommer att hålla dem från bordet och golvet, bidra till att höja ögat något, och ändå lägga ljus.

Steg 5

Välj din inredning alternativ. Inredningen är viktigt också. Vissa alternativ kommer att göra ditt rum känns större medan andra val kommer att göra det känns mindre.

 • Använd speglar. Speglar reflekterar ljus och lura sinnena att tro att rummet är större. Du har en massa alternativ. Golv längd speglar är bra för sovrum. Speglar läggs till garderoben dörrar kan också vara bra. Stora inramade speglar kan också göra en stor skillnad i alla rum.

  Men det kan gå längre än så. Dekorera med små speglar ökar också ljus och gör att det känns större. Lägga snitt spegel till möbler såsom slutet bord, soffbord och köksskåp bidrar till att göra platsen känns större också.

 • Använd poster som är se-igenom. Välj glasföremål, akryl och andra se igenom eller luftigare stycken för en större look. Detta kan vara glas bänkar, bord, tabeller slut, eller ens gitter!
 • Hoppa mönster och gå för struktur istället. Mönster kan göra rummet ser upptagen. Detta kan göra att det ser rörigt och stänger i på en person även om det inte är. Strukturer kan lägga vädjar till rummet men.
 • Håll det enkelt. Gå inte överbord på inredningen i ett litet rum. Håll det enkelt, hålla färgschemat enkelt med en eller två färger. Gå med nyanser snarare än nya färger.
 • Håll det ner till en eller två. Oavsett om du har en eller två bilder, en eller två kuddar i soffan, eller till och med en eller två tidningar på soffbordet, begränsa antalet objekt som du har. Detta kommer att hålla nere röran, hjälpa dig att hålla det enkelt och gör att rummet känns större.


Du kanske måste leva i ett litet rum, men du behöver inte känna att du bor i ett litet rum. Du kan välja färger, golv, möbler, ljus och inredning för en större känsla utrymme. Få organiserade och du kommer att känna dig som hemma (även i en liten lägenhet, husbil, lägenhet, stuga, eller annat litet hem).