E2r

Hur man gör kvävegödsel

Kväve är ett ämne som är viktigt i att bistå i en sund tillväxt av växter. Medan kväve är rikligt förekommande i naturen, kommer infusion Kväve i marken hjälper det att bli mer effektiva. Kväve hjälper växterna att växa frisk och större. Gott, men inte över, tillförsel av kväve är viktigt eftersom över kvävetillgång kan försvaga växterna.

Hur man gör kvävegödsel. Börja med att tillämpa den väl komposterad gödsel över hela din trädgård.
Hur man gör kvävegödsel. Börja med att tillämpa den väl komposterad gödsel över hela din trädgård.

  • Om du är ett fan av trädgårdsarbete eller du har en gård, lära sig att göra din egen Flytande kvävegödselmedel kan spara både pengar och en resa till marknaden. Ett naturligt gjort Flytande kvävegödselmedel kan också försäkra er att ni inte är infusion alltför mycket kväve i marken.
  • Förbered väl komposterad gödsel, några frön av baljväxter, din leverans av trädgårdsredskap och en kompostbehållare. Dessa är allt du behöver för att göra ditt eget gödningsmedel.
  • Börja med att tillämpa den väl komposterad gödsel över hela din trädgård. Blanda gödseln väl in i din befintliga jorden. Det är bäst att använda väl komposterad gödsel eftersom färsk gödsel har en tendens att bränna rötter yngre plantor. Kväveinnehållet i färsk gödsel har visat sig vara högre än väl komposterad gödsel eftersom Kväveinnehållsmetoden minskar när gödsel komponerar. Men det är bättre att vara säker än att riskera att skada dina växter.
  • Dessutom är väl komposterad gödsel lättare att hantera, som lukten liknar marken. Var inte rädd för att tillämpa väl komposterad gödsel fritt som det kan också bidra till att förbättra din markens struktur.
  • Nästa, plantera några grönsaker som täckodling på din jord. Baljväxter hjälpa konvertera kvävet i luften så att dina växter kan absorbera det bättre. Plantera någon baljväxt som du väljer, kan du plantera ärtor, linser eller någon annan typ. En biprodukt av de planterade baljväxter kommer att göra din jord rikare, och det kommer också att göra din gödningsmedel mer organiskt, alltså säkrare för dina växter.
  • Någon erfaren trädgårdsmästare vet nyttan av sortering av hushållsavfall i separata fack för att rädda föremål som kan användas för att berika jordar. Samla kväverik biprodukter och ingjuta dem i din jord. Kompositmaterial hjälper växterna att absorbera mer kväve.
  • Det finns flera saker som du måste komma ihåg om att använda kvävegödsel hålla dem i åtanke så att du inte kommer att ångra att använda denna typ av kväve. Först, om du har djur runt din trädgård, kan Kväve förgifta dem. Så håll dina djur borta från kväverika jord. Det andra, Kväve kan förorena vattenförsörjning. Så hålla vattnet linje bort från marken. Slutligen kan Kväve minska markens etyleninnehållet, som är integrerad för växande frukt.


Noggrant studera fördelar och nackdelar med varje gödselmedel som du tänker. Söka råd från andra trädgårdsmästare eller bönder som du vet. Om du är osäker, se till att du forskning väl. Försök att testa effekten av någon gödsel i mindre områden av din trädgård och se hur dina växter kommer att reagera. Om effekterna är tillfredsställande, då kan du gå vidare med gödsel i större områden. Tänk på att vissa gödselmedel som inte rekommenderas för vissa växter. Fråga runt och lära av andras erfarenheter.