E2r

Hur man gör panelgardiner

Är ditt vardagsrum en tråkig plats att umgås

Är ditt vardagsrum en tråkig plats att umgås? Är det solljus som kommer in filtreras av några tråkiga delar av gardinen? Förtvivlan inte mer! Det är dags att avslöja din konstnärliga talang i vävning en ny atmosfär genom att skapa din alldeles egna panelgardiner. Med dina egna gardiner, kommer du att få chansen att välja dina egna designer och byta gardiner för alla tillfällen. Gardiner spelar en viktig roll i atmosfären i ett hus. Det är så enkelt att du kan göra din egen gardin paneler i en eftermiddag!

Med följande projekt

Med följande projekt behöver du: tyg ungefär två till fyra paneler, måttband, gardinstång, gardin krokar, tråd, nålar, sax, symaskin, strykjärn och strykbräda. Du kan köpa gardinstänger och krokar från järnaffären. Du kan dels sy dina gardiner om du inte har en symaskin.

Hur man gör panelgardiner. Är ditt vardagsrum en tråkig plats att umgås.
Hur man gör panelgardiner. Är ditt vardagsrum en tråkig plats att umgås.

  1. Få mätningen. Mät dimensionen av fönstret måste du installera ridån panel med. Skriv ner de mått som ni mäter. Du ska sedan bestämma mängden av volanger i gardinerna. Bredden tvärs måste vara två eller tre gånger för att uppnå en rufsa effekt. Lägg också till 1/3 av en gård extra för krympning. Merparten av tiden, orsakar tvättning av tyget att krympa.
  2. Handla rätt tyg. Kliv ut och leta efter tyg som passar dig. Informera butiken skötare som du behöver ha tyget skärs ut i paneler. På så sätt kommer du att ha lättare tid att mäta och skära tyget i ditt hus. Var säker på att tyget är lämplig för säsongen och väl anpassad till stämningen i ditt rum. Om du är osäker på längden på din gardin grund av krympning efter tvätt, kan du be butiken anställde om du ska fördiska tyget. Du måste stryka det efter tvätt om förtvätt är helt nödvändigt.
  3. Klipp och tvätta. Hemma, mäta din tyget mycket noggrant och anteckna rätt längder. Släpp hela tyget i tvättmaskinen. Tyget kommer att krympa efter att ha tvättats.
  4. Järn och sy. Iron tyget paneler. Kontrollera de långa sidorna av panelen. Använd en tråd som matchar färgen eller en design av tyget. Vik en tum över och sy med raksöm. Samma med botten och ovansidan av gardinen. Vik båda sidor en tum över på fel sida (sidan med ljusare tyg mönster.) Efter detta, gå tillbaka till den övre sidan och vika en fåll tillräckligt stor för gardinstång att glida igenom. Gör en raksöm och stryk denna sida.
  5. Upprepa. Bra gjort på din första ridån panel! Du måste upprepa steg 4 tills samtliga återstående gardin paneler är klar.
  6. Häng gardiner. Sätt i gardinstänger i de bästa fållar i tyget. Häng gardinen och krama för rufsar effekt.