E2r

Hur man gör trädgårdsarbete vetenskap rättvis projekt

Trädgårdsarbete vetenskap rättvis projekt kan vara både roligt och lärorikt för barnen - särskilt för dem som kan ha någon erfarenhet av odling av växter. Det finns oändliga möjligheter när det gäller trädgårdsarbete vetenskap rättvis projekt, och de flesta av dem kan lätt anpassas för att passa behoven i olika åldrar.

  1. Gör jorden variabeln. Många vanliga trädgårdsarbete vetenskap rättvis projekt har att göra med att plantera frön i olika ämnen. Små barn kan plantera frön i marken, träkol och sand för att se vad som händer. Äldre elever kan få mer sofistikerad, ändrar pH-värdet i marken och bestämma vad som händer med fröna, eller med olika typer av gödselmedel i marken som deras variabel. Se bara till att alltid ha en kontroll fabrik i vanlig jord så att du kan se vad som ska hända.
  2. Använd andra variabler. Annan populär typ av trädgårdsarbete vetenskap rättvis projekt är att plantera frön i samma typ av jord, men ändra mängden vatten eller solljus anläggningen får. Återigen kan detta anpassas för att passa olika åldersgrupper: barn kan använda samma typ av utsäde, men tänk en i mörkret och en i solljus eller ge en anläggning mer vatten än det andra. Äldre elever kan prova olika typer av växter och se vilka som fungerar bäst i mörker, vilka som kräver mer vatten, och vilka som faktiskt är skadade genom att vattna dem för mycket. En annan intressant experiment är att variera typ av vatten som används på plantorna - gör destillerat vatten skapar en annan effekt än kranvatten?
  3. Experimentera med bekämpningsmedel. Självklart måste bekämpningsmedel behandlas med försiktighet, och små barn bör inte tillåtas att interagera med några gifter. Men för studenter som är gammal nog att vara försiktig och ansvarsfull, kan detta vara ett intressant trädgårdsarbete vetenskap rättvis projekt. I ett försök olika former av bekämpningsmedel, kan eleverna inte bara se vilka bekämpningsmedel som är mest effektiva, men också om de bekämpningsmedel har några negativa effekter på de egna anläggningarna.
  4. Får växter trångt Många frön paket råda "gallring" plantorna - Varför är det här? Prova trädgårdsarbete vetenskap rättvis projekt med en kontrollgrupp av växter där man följer anvisningarna och en annan grupp där du inte smal växterna alls. Är det verkligen någon skillnad?
  5. Har växter behöver mikroorganismer i jorden? Vad exakt är det i marken som hjälper växterna att växa? Prova att plantera frön i två olika typer av jord - en som har bakat i ugnen för att förstöra alla mikroorganismer. Att hålla allt annat lika, vilket växt växer bättre?
  6. Vilka temperaturer är bäst för groning? För barn som är yngre (eller mer otålig!) Behöver du inte vänta på växterna att växa ordentligt. Experiment kan genomföras för att se hur lång tid det tar ett frö gro. Placera bönor eller frön tomat insvept i våta pappershanddukar i plastpåsar. Sedan sätts en uppsättning i rumstemperatur ej i solen, en uppsättning i direkt solljus, och en uppsättning i kylskåp. Vilken uppsättning gror först? Är de gror alla framgångsrikt?
  7. Har studenterna kreativ. Ta reda på från dina elever vad de vill lära sig mer om växter och basera dina experiment trädgårdsskötsel vetenskap på sina frågor och hypoteser. Det finns inget bättre sätt att intressera studenter än att ha dem styra lärandet! Som förälder eller lärare kan du behöva att förfina sina frågor och styra deras experiment, men låt dem styra så mycket som möjligt.
  8. Se till att dina elever förstår den vetenskapliga metoden. Återigen kan detta variera beroende på nivå och ålder dina elever, men även mycket unga elever kan följa den grundläggande processen av den vetenskapliga metoden. Hjälpa dem att förstå varför den vetenskapliga metoden är viktig för att uppnå vetenskapliga resultat.
Hur man gör trädgårdsarbete vetenskap rättvis projekt. Gör jorden variabeln.
Hur man gör trädgårdsarbete vetenskap rättvis projekt. Gör jorden variabeln.

Även trädgårdsarbete vetenskap rättvis projekt måste noga genomtänkt, de är definitivt värt besväret. Det är oerhört minnesvärt för studenter att faktiskt se hur växter påverkas av olika variabler. En trädgård i klassrummet kan vara just den sak att få barnen intresserade av vetenskap!