E2r

Hur man gör tygklädd lampskärmar

Vissa människor kanske inte märker det, medan andra ignorera det helt och hållet, men för ett antal människor, särskilt de i inredning och mode, är lampskärm i sitt rum lite avgörande för att slutföra det övergripande temat att rummet är att andas. Ja, om ditt rum har ett färgschema, då färgen på dina lampskärmar kommer antingen komplettera systemet eller inte. Det är därför som när en inredningsarkitekt arbetar på ett rum eller inredning, varje aspekt och del av rummet granskas. Och kan lampskärm aldrig undantas. Därför, om du är remodeling ditt rum för att passa ett visst tema och din befintliga lampskärm färg eller design inte passar räkningen, bör du överväga att lägga på ett tyg ovanpå den. Här är några steg om hur att täcka dina lampskärmar med tyg, en som matchar din hela temat.

Hur man gör tygklädd lampskärmar. Börja med mätningarna.
Hur man gör tygklädd lampskärmar. Börja med mätningarna.

  • Välj tyget. Du har redan förmodligen ett särskilt tema i åtanke. Om så är fallet, då du kommer att behöva plocka ut trasan tyg du vill på din lampskärm. Detta kan vara ganska försöker särskilt om du har ingen aning vad som händer med vad. Det bästa sättet att göra det är att helt enkelt gå igenom den med hjälp av ett färgschema. Varje rum har en. Följ ordningen och välj om du vill få tyget i den primära färgen eller sekundär färg. Om din tema är blommor, sedan hitta ett tyg i rätt färg med apt blommönster. När du har hunkered ner på en, köpa den beräknade storleken på det tyg du behöver för att täcka lampskärmar. Naturligtvis lämnar ett visst utrymme för misstag.
  • Börja med mätningarna. För att göra detta för en cirkulär lampskärm, måste du vara lite praktisk och använd ditt sunda förnuft. Vissa människor kan berätta för dig att spola tyget direkt på lampskärmen och markera tyget i sektioner som du vrider lampskärm på tyget. Dock är det mest korrekta sättet att göra detta att helt enkelt ta bort lampan skugga från lampan. Sprid tyget på en plan yta. Vänd lampskärm upp och ner och lägga den på tyget. Med hjälp av en penna, upprätta cirkeln med den övre delen av lampskärm. Nu har du toppdiameter för tyget. Mät diametern och dividera med två för att få radien. Mät radien på cirkeln och dot den med en penna. Du har nu hittat cirkelns centrum. Det gjort, mäter höjden på lampskärm. När du har höjden mätningen, skär ut en bit snöre baserat på det. Knyt änden av strängen till penna och den andra en till en annan penna. Placera en penna på mitten pricken du gjort på tyget. Sträck strängen med den andra penna och använda förankrade centrum för att rita en cirkel. Du kommer nu att ha två cirklar, den lilla en och den stora. Allt du behöver göra är att klippa ut tyget på den yttre kanten av den stora cirkeln och klipp ut hålet i mindre krets. Du kommer nu att ha en bit tyg exakt samma dimensioner lampskärm.


Linda trasa runt lampskärm och se till att plana ut de rynkor du stöter på. Om tyget passar perfekt, och sedan ta bort den. Om inte, gör sedan de nödvändiga justeringarna. Applicera lim på kanterna hos tyget, på alla sidor. Linje tyget till lampskärm. Limmet bör nu göra allt arbete. Se till att platta rynkor och sprida tyget för att frigöra eventuell instängd luft.