E2r

Hur man hälla en armerad betong golv

Hälla betong för att konstruera ett golv är en mycket enkel uppgift

Hälla betong för att konstruera ett golv är en mycket enkel uppgift. Allt som krävs är en tippning av betongen blandningens behållaren så att cement blandningen rinner ut. Den större utmaningen ligger inte i hällande men i beredningen av platsen för den armerade betonggolv, särskilt i utarbetandet av armeringen innan gjutning. I den här artikeln får du lära dig inte hur man hälla betong (som är väldigt lätt att göra), istället kommer du att lära dig det förfarande som kommer att ställa in förstärkning och förbereda platsen för gjutning av betong för golv.

Hur man hälla en armerad betong golv. Mät ytan och börja gräva.
Hur man hälla en armerad betong golv. Mät ytan och börja gräva.

  1. Mät ytan och börja gräva. Följ planen eller plan. Använd markörer för att kvitta gränser och gräva grunden till det djup som anges i plan eller plan för golvet.
  2. Sätt upp en bräda ram för att tjäna som form för formen på golvet. Nämnderna kommer att stå runt omkretsen av golvytan. Du kommer att behöva hålla upp korten ordentligt med stavar.
  3. Komprimera alven. Du kan göra detta genom stampande. Lägg ett basskikt ovanpå den underliggande jordlager, grus är den mest använda, men återvunnen betong är också ett annat alternativ. Stöt denna bas också, för att göra den stabil och kompakt.
  4. Förbered armeringen. Armeringsnät är det vanligaste armeringsmaterialet för betonggolv. Det är effektivt för att förhindra sprickbildning. Om golvet är avsett att upprätthålla en större lastkapacitet, behöver du starkare armering. För detta kan du använda förstärkande stålstänger eller armeringsstänger (även känd som armeringsjärn). Förstärkningsmaterialet bör täcka golvyta och bör placeras ovanför basskiktet. Emellertid bör förstärkningen vara ca 2-3 inches från golvets omkrets. Om du använder trådnät för armering och du behöver mer än ett ark av metallnät för att täcka golvytan, se till att arken överlappar med inte mindre än en halv fot. Om du väljer att använda armeringsjärn, placera dem i form av ett rutnät av kvadrater som mäter 1,5 meter med 1,5 meter. I fall av bar överlappningar, se till att överlappningen är inte mindre än en fot. De överlappningar bör säkert hålls samman av ledningar.
  5. Ställ in förstärkning. Placera armering ungefär halvvägs genom golvet djup. Detta innebär att om djupet av ditt golv är sex inches, bör din förstärkning vara tre inches ovanför alven. Du kan göra detta enklare genom att hålla upp antingen metallnät eller armeringsjärn rutnät med betongblock så att den höjs till rätt höjd. Undvik att använda tegelstenar för att hålla upp förstärkningen, tegel är porös och kommer att vara svaga punkter på ditt golv.
  6. Häll betongen. Sprid ut det jämnt i formen med hjälp av en kratta. Använd en avdragare för att jämna ut ytan med styrelsens kanter. Float betongen efteråt att utjämna ytan. När betongen börjar tjockna och är inte längre soupy, kan du använda ett kantverk att runda och jämna kanter.
  7. Korrekt härda betongen. Härdningen tar tid. Se till att betongen inte torkar upp snabbt. För att hålla betongen fuktig i cirka tre dagar när den härdar, täcka ytan med ett lager av polyeten. Konkreta vanligtvis härdar helt och uppnår sin topp styrka efter cirka en månad.

Med dessa instruktioner, kan du bygga nu en armerad betong golv mer skickligt och mer effektivt.