E2r

Hur man håller bougainvillea blommar

En av de vackraste blommande växter är Bougainvillea

En av de vackraste blommande växter är Bougainvillea. Denna tropisk växt från Brasilien är mångsidig och mycket lätt att odla. Den kan användas i hängande korgar, som en säkring, eller till och med växande längs en spaljé. Den växer också mycket bra i en planter och ser vacker som en bonsai. Denna anläggning är extremt tålig och är vanligtvis sjukdomsfria och motståndskraftiga mot sjukdomar.

Det är mycket viktigt att anläggningen trimmas tillbaka så snart den är planterad eller efter blommorna börjar vissna. Detta gör det möjligt för anläggningen att påbörja den vegetativa tillväxten perioden. De nya blomningar visas först efter att anläggningen har vuxit nya blad och stjälkar.

Hur man håller bougainvillea blommar. En av de vackraste blommande växter är bougainvillea.
Hur man håller bougainvillea blommar. En av de vackraste blommande växter är bougainvillea.

Anläggningen kan se döda eller i chock men med massor av sol och vatten den nya tillväxten börjar snabbt. Bougainvillea kräver även ut månadsvis befruktning för att uppmuntra blomningen. Använd inte någon befruktning med hög torv nivå eller en som uppmuntrar vätskeansamling. Torven gör att rotklumpen att dra bort från sidorna av potten. Detta kommer att förhindra att hela roten från att mättas när vattnas. Det är viktigt att komma ihåg att Bougainvilleas måste planteras i en väldränerad kruka. Detta kommer att förhindra rotröta. Bougain 6-8-10 är en specifik gödningsmedel som finns på Home Depot. Den innehåller fem procent järn som är nödvändig för en rik och vacker färg i blomningarna. Om detta inte finns, använd ett gödselmedel som är surt med ett pH mellan 6 och 6,5.

Sol och värme är de två viktigaste kraven för att hålla Bougainvilleas blommande. Dessa växter kräver minst fem timmars direkt solljus varje dag. De föredrar temperaturer som varierar mellan 75 och 95 grader under dagen och inte kallare än 65 grader på natten. Kom ihåg att detta är en tropisk växt och gör bäst i hög värme och solljus. De kommer inte blomma i kalla temperaturer eller under sin tillväxtfas. De kommer bara att börja blomma på ny tillväxt. Vatten anläggningen förrän bladen börjar vissna. Denna torka steg uppmuntrar nya blomningar. Var noga med att inte vänta för länge med att vatten eller bladen torkar upp och falla av. Översvämma torra anläggningen med vatten. Kom bara ihåg att anläggningen måste vara i en väldränerad område eller kruka.

Plantering utanför är lätt. Kom ihåg att anläggningen ska vara i direkt solljus och i ett väldränerad område. Hålet ska vara storleken på rotklumpen som Bougainvilleas blomma bättre när rötterna är trångt. Om plantering i en planter eller kruka, använd den minsta storlek som anläggningen kommer att passa in Re-anläggning endast när rötterna verkar ta över jorden och då endast till nästa storlek. Beskär växterna tillbaka innan föra dem till vintern.

Bougainvillea frodas under sommarhettan

Bougainvillea frodas under sommarhettan.
Bougainvillea frodas under sommarhettan.

Bougainvillea frodas under sommarhettan. De är känsliga frost och har en hög tolerans för höga nivåer av salt i marken. De kommer att växa inomhus, men blomningarna kommer bara ske under rätt miljö.