E2r

Hur man håller katter ur rabatterna

Varför, pott, varför? Varför ni insisterar på att gräva i rabatten och använda den som en låda?

Det olyckliga faktumet är att vår katt vänner har ingen uppskattning för våra trädgårdar, ser dem bara som platser att spela eller göra sin verksamhet. Sen hittar vi obehagliga "överraskningar" bland de begonia.

Hur man håller katter ur rabatterna. Jaga bort dem med en sprutflaska.
Hur man håller katter ur rabatterna. Jaga bort dem med en sprutflaska.

Här är några tips för att hålla katter borta ...

Steg 1

Jaga bort dem med en sprutflaska. Katter gillar inte att bli blöt. Om du kan, spendera lite tid utanför och katter spray med en vattenflaska när du ser dem. De kan få idén efter ett tag.

Steg 2

Sprid skal av citron, apelsin eller grapefrukt. Av någon anledning, katter hatar lukten av citrus. Sprida apelsinskal eller skivor av citron runt din trädgård kan avskräcka deras intresse. Droppar av citrus olja kan också fungera bra.

Steg 3

Sprid krossade stenar eller äggskal. Detta kommer att vara obehagligt för katter att gå på.

Steg 4

Placera fin nät över jorden. Du vill inte att täcka dina växter med detta nät, men säkert är det en bra idé att täcka kala fläckar av jord med det. Detta kommer att förhindra att din katt från att gräva, och de kommer inte gillar hur det känns under deras tassar.

Steg 5

Installera rörelse-känsliga sprinkler. Återigen tycker katter inte bli blöt. Om de får en dusch varje gång de går nära dina rabatter, kommer de lär sig snart att hålla sig borta.

Steg 6

Installera ultraljudsanordningar. Du kommer inte att kunna höra larmet när det går ut, men katterna säkert kommer. Det bör tillräckligt irritera katter nog att driva bort dem.

Steg 7

Sprid skal av citron, apelsin eller grapefrukt. Sprid krossade stenar eller äggskal.
Sprid skal av citron, apelsin eller grapefrukt. Sprid krossade stenar eller äggskal.

Ge en kattlådan. Katter behöver gå som alla andra, så överväga att installera en "offentlig toalett" bara för deras användning. En Rubbermaid låda fylld med sand kan hamna mer attraktiv än din rabatt. Du måste tömma ut det från tid till annan.

Steg 8

Fyll sängen med bambu spett. De är billiga, och om du håller tillräckligt många av dem i din rabatt kommer området inte att vara nästan så inbjudande för katter.

Steg 9

Fyll sängen med stora, dekorativa stenar. Om de kala fläckar i din trädgård säng är alla täckta med stenar, kommer katterna inte kunna göra mycket. Du kommer att avskräcka ogräs också.


Dessa är säkra, giftfria lösningar som inte bör skada varken katter eller din trädgård. Börja med de billigaste och enklaste rättsmedel först, sedan arbeta dig uppåt. Stick med vad som fungerar.

Var inte för hård mot katter, kom ihåg att de bara gör vad naturen avsett, och också komma ihåg att människor älskar sina katt vänner. Det är en bra idé att diskutera problemet med dina grannar och komma med en uppgörelse i godo.