E2r

Hur man håller sorkar ur ditt garage

Med gnagare på din fastighet är aldrig bra

Med gnagare på din fastighet är aldrig bra. Fältmöss till exempel älskar att komma in i garage och tugga lådor, ledningar och något värt att sjunka tänderna i. Även ledningarna enligt bilens huv är benägna att attackera.

Sorkar kan se söt men de är också olägenheter som du inte bör sätta upp med. Dessa gnagare har mycket akut luktsinne och är väldigt snabb på fötterna.

Hur man håller sorkar ur ditt garage. Gör en tabasco-infunderas spray.
Hur man håller sorkar ur ditt garage. Gör en tabasco-infunderas spray.

Prova förslagen nedan för att hålla fältmöss ur ditt garage.

  • Täta infarterna. Kontrollera ditt garage tätas inifrån och ut. Det kan finnas ett öppet fönster, en förstörd skärm eller ett hål i garaget väggen. Utför en noggrann inspektion av väggarna och garageporten. Åtgärda eventuella hål eller skador du kan hitta. Sorkar kan också gå in genom VVS eller elektriska ledningar. Gör ditt bästa för att försegla dessa möjliga startpunkter.
  • Förbered fällor. Gå till din lokala järnaffär eller djuraffär och köpa ett par mus fällor. Det finns naturligtvis att bli ett antal val så välj en som är lätt att använda och fungerar. Du kan sätta en välsmakande bete i fällan att locka sork. Men för de första nätterna, inte ställa fällorna först. Du vill mössen att ha en falsk känsla av säkerhet, tänker att fällorna är bara platser där smaskiga godsaker kan hittas. Efter ett par nätter, börja ställa fällorna. Se till att rensa upp musen spillning dagligen så att du kan se om du har fångat alla sorkar i ditt garage.
  • Gör en tabasco-infunderas spray. Sorkar är inte förtjust i het sås. Du kan skapa en spray av vatten och Tabasco (eller någon annan rent flytande varm sås). Sätt lite vatten i en sprayflaska. Fyll den ungefär hälften eller tre fjärdedelar med vatten. Lägg en eller flera matskedar av varm sås och skaka sprayflaskan väl. Använd aldrig varm sås som innehåller chili flingor. Detta kan täppa din sprayflaska. Testa blandningen på en undanskymd plats för att se om det blir någon oönskade rester från blandningen. Om det finns, prova ett annat märke av varm sås eller minska mängden varm sås du använder.
  • Spraya garaget. Använda din spruta med vatten och varm sås, behandla ingången till ditt garage. Gå runt i garaget och kolla efter möjliga ingångar och spraya bort. Du kan också spraya inne i garaget också. De områden där man ofta finner möss spillning ska sprayas med blandningen. Varje dag, ta för musen spillning för att se om denna lösning fungerat. Det kan ta veckor innan du bli av med mössen.

Tips: Om du använder musen bete

Tips:

  • Om du använder musen bete, sätta in möss föredrar obearbetade livsmedel som havre och frön. House möss är mer äta-något typ av gnagare.
  • Se till att du arbetar med en mus. Allt längre än 6 inches (svans ingår) är en råtta.
  • Överväga att få en katt eller hyra en skadedjursbekämpare om förslagen ovan misslyckas.


Ingen vill ha möss i sina hem och absolut inte i garaget. Möss kan föra sjukdomen och förstörelse. När du upptäcker förekomsten av möss i ditt garage eller hem, vidta nödvändiga åtgärder för att undanröja denna gnagare problem. Ju förr du gör, desto mindre förstörelse till ditt hem, desto bättre kan du sova.