E2r

Hur man håller vit matta ren

Hur man håller en vit matta ren kan vid första anblicken tyckas omöjligt och skrämmande, men det finns flera saker man kan göra för att hålla en vit matta ren och fräsch.

  1. Först av allt, för att hålla någon matta ren, speciellt en vit matta, gör det till en politik som alla som kommer in i hemmet, först ta av sig skorna. Har andra skor eller tofflor praktiskt-nära ingången, och sedan byta till dem en gång en person går in Att göra detta kommer hjälpa till att hålla smuts och sot som kan vara på någons skor, bort från mattan. Dessutom placerar en inomhus och utomhus matta vid varje ingång eller utgång plats till ditt hem och se till att alla torkar hans eller fötter innan, kommer att hålla smutsen utanför och inte på din matta.
  2. Andra för att hålla din vita mattan ren och plats gratis, se till att dammsuga ofta och ånga ren minst en gång per år. Du kan ånga rengöra eller rengör med en mopp och hink som använder ett milt rengöringsmedel eller ammoniak blandning med varmt vatten själv, eller har en professionell göra jobbet åt dig. Men, med mattan rengöras årligen bidrar till att hålla den ren och förlänga dess livslängd.
  3. Det tredje, när en fläck uppstår på mattan på grund av rökning, spill av juice, kaffe, mat eller annat, rengör platsen omedelbart. Göra ingenting när en fläck uppstår kommer att orsaka den för att ställa in och kommer att göra det svårt eller omöjligt att ta bort vid ett senare tillfälle.
  4. Fjärde, när man äter och dricker i vardagsrummet eller matsalslokaler rum vara extra försiktig genom att drycker och mat placeras i ett säkert område, där de är minst benägna att spilla över, främst på ett matsalsbord eller stabila brickor TV.
  5. Femte, då mattor börjar slitas ut på grund av hög trafik områden som entré och områden avsluta där människor vanligtvis kommer och går på ett rutinmässigt, möblerar bidrar till att minska slitaget på din matta.
  6. Sjätte, för områden som har rengjorts, men fortfarande ser smutsig, särskilt när det finns lampor på, kom ihåg att även om en matta väl har rengjorts, kommer det att finnas vissa trafikområden som ser mörkare än andra områden. Dessa mörka områden på mattan kallas ofta felaktiga ljusreflektion områden. Det finns inte mycket som kan göras när det händer förutom att se till att du sopa dina mattor regelbundet, ta hand om spill omedelbart när de inträffar och har dina mattor professionellt rengöras minst en gång om året.

Dessutom

Hur man håller vit matta ren. Först av allt.
Hur man håller vit matta ren. Först av allt.

Dessutom, efter 10-12 åren har många en del mattor får en sliten look och förlorar sin form. Detta kallas mattor. Mattor kallas fiber distorsion. Regelbunden svepande och håva mattan hjälper återställa en del lyster till mattan.