E2r

Hur man har en trädgård samtidigt som lever i en lägenhet

Att leva i en lägenhet eller condo enhet kan verkligen begränsa din livsstil, särskilt om du vill ha en trädgård eller någon grönska belysning upp ditt hem. Nu kan eftersom en lägenhet inte tillåter dig att ha en bakgård, en gräsmatta, eller ens en liten trädgård säng, med en trädgård i det vara en utmaning. Ändå är inget riktigt omöjligt. Det är möjligt att faktiskt odla en trädgård inne i en lägenhet och här är några tips om hur man gör just det.

  • Inköp växt behållare. Växt behållare kommer att vara en trädgård säng substitut eftersom du egentligen inte har en trädgård säng exakt. Välj några containrar där du kan odla dina växter. En stor plast eller keramik fönster rutan för att rada upp några växter längs fönster är en bra början. Om du har en terrass, kommer detta att öppna upp fler alternativ för dig. Du kan välja behållare av olika former och storlekar. Se till att behållarna du köper har fungerande dränering. Om du planerar att odla normalt större anläggningar, då du kommer att behöva stora behållare. Håll dig borta från träbehållare och hålla med plast, gummi, eller keramiska kärl. Träbehållare ibland spetsad med giftiga kemikalier så det kan hämma din anläggning tillväxt lite.
  • Köpa anläggningarna. Här är där dina alternativ kommer att börja expandera. Tekniskt sett kan du plantera de flesta arter och typer av växter i din lägenhet förutsatt att du har alla resurser som krävs. Du kan även plantera grönsaker också. Ändå köper växter som har mycket mer överlevnadschanser inomhus än de som ständigt behöver solljus för att överleva. Till exempel, ormbunkar är alltid bra för inomhus eftersom de kan överleva med minimal solljus. Med andra ord, gå med växter som är lite underhåll att göra allt lättare för dig. Besök en butik trädgård försörjning att köpa anläggningarna. Du kan välja att köpa frön och odla dem från grunden eller köpa unga plantor att överföra till din anläggning behållare.
  • Köp de andra material som behövs. Även på trädgården leverans butik, plocka upp de andra material som krävs för att du lägenhet trädgård som liner, lätt jord och gödsel. Se till att köpa trädgårdsredskap också.
  • Förbered anläggningen behållaren. Rulla ut din liner i anläggningen behållaren. Se till att göra några hål i fodret för korrekt och kontinuerlig dränering. När fodret är väl som, häll i lätta jorden. Om du förbereder en låda fönster växt som kan hantera flera växter, då du kommer att vilja nivå och sprida marken.
  • Överför växten i behållaren. När behållaren har förberetts och fylld med bördig jord, överföra ung planta eller plantera fröet. Häll i mer jord att stelna sina rötter. När det är klart, tillsätt lite vatten, gödningsmedel, och låt den få lite solljus.

Hur man har en trädgård samtidigt som lever i en lägenhet. Inköp växt behållare.
Hur man har en trädgård samtidigt som lever i en lägenhet. Inköp växt behållare.

När du har startat din egen trädgård inne i din lägenhet, se till att ta hand om dina växter regelbundet genom att ge den tillräckligt med vatten, solljus och andra näringsämnen för att göra det större och starkare. Du kan även viska uppmuntrande ord också.