E2r

Hur man identifierar dubbel spänning apparater

När du köper elektronik

När du köper elektronik, naturligtvis du skulle vilja veta om det som du köpt är dubbel spänning eller inte. En dubbel spänning apparat kan användas utan en effekt omvandlare eftersom du kan koppla in den var som helst. Detta är fördelen med att ha en apparat med dubbel spänning. Om din apparat inte har dubbel spänning, har du fortfarande att köpa en omvandlare. Om du inte har en spänningsomvandlare och du kopplat in den i en annan spänning kontakt kommer din apparat att brytas på grund av oförenlighet spänningen. Detta är anledningen till att du bör veta om din apparat är dubbel spänning eller inte.

Här är några sätt att identifiera dubbel spänning apparater:

Hur man identifierar dubbel spänning apparater. Du kan kontrollera apparatens kontakt för att se om det finns några detaljer om spänningen på kontakten.
Hur man identifierar dubbel spänning apparater. Du kan kontrollera apparatens kontakt för att se om det finns några detaljer om spänningen på kontakten.

  • Du kan kontrollera apparatens kontakt för att se om det finns några detaljer om spänningen på kontakten. Vanligtvis är det skrivet i pluggen. Om det inte är, kan du kryssa i rutan på apparaten eller i bruksanvisningen. Antingen om de två har vanligen information om spänningen.
  • En dubbel spänning apparat har spänningsinformation säger att det kan kopplas till en 110V till 240V. Om detta är den information som finns i apparaten kontakt eller i bruksanvisningen, så du behöver inte köpa en omvandlare. De flesta av elkontakter är 240v utom när det är särskilt gjord för att ansluta 110V. Detta är anledningen till att du behöver köpa en effektomvandlare om din kontakt är bara 110v.
  • Om apparaten eller gadget har en 110V plugg, är det bäst att köpa en effekt omvandlare för att vara säker. Ett eluttag med en 110V stickpropp är inte så lätt att hitta, så det skulle vara säkrare att ha en effekt omvandlare med dig hela tiden, särskilt om du använder den någon annanstans bortsett från ditt eget hem, såsom bärbar dator eller andra prylar som måste inkopplad om du av misstag ansluten en 110V gadget till en 240v plugg, gadgeten bryts, ibland explodera eftersom det inte kan hantera den högre spänning 240v kontakten.
  • Om du planerar att gå ut ur landet och föra apparater eller prylar med dig, är det bättre att fråga någon eller forskning om landets vanliga eluttag. Det finns olika stickproppar och uttag i varje land, och det är bättre att vara redo så att du inte kommer att ha svårt att leta efter en adapter när du kommer till det land.
  • Var försiktig när du ansluter apparaten. Se till att apparaten eller gadget och pluggen inte är defekta, så att du inte kommer att oavsiktligt elektrisitet. 240v el är tillräckligt för att skada dig om du inte är försiktig nog. Om du köper en ny post, dubbelkolla att se att kontakten och kablarna inte är defekta.

När du arbetar med el och liknande, måste du vara försiktig och dubbelkolla allt. Detta innefattar särskilt spänningen i apparaten eftersom det är mycket viktigt att veta om det är dubbel spänning eller inte för att undvika olyckor.