E2r

Hur man installerar en dusch bas med kakel väggar

Detta projekt är mycket lätt att göra så länge du har rätt verktyg och material. I själva verket, om du installerar en dusch bas köpt i en sats, kommer saker och ting att bli mycket enklare. Din kit kommer med detaljerade installationsinstruktioner (komplett med mått och mätningar), men om du av någon anledning vill ha en allmän riktlinje om hur man installerar en dusch bas och kakel väggar, kommer detta hur-till artikeln vara till hjälp. Läs på.

  • Förbered dina verktyg. För detta projekt behöver du ett måttband, hammare, avjämningsmassa, cement ombord, skruvar och plattor. Din kit kan kräva att du förbereda fler verktyg, men i allmänhet är dessa saker som du behöver.
  • Se till att jämna undergolvet. Utjämning undergolvet är mycket viktigt. En ojämn undergolvet kan inte effektivt hålla dusch bas och kommer att orsaka sprickor och skador över tid. För att jämna till underlaget, helt enkelt använda avjämningsmassa till den plats där du installerar dusch bas. Låt torka enligt instruktionerna i föreningen tillverkaren.
  • Placera dusch bas. När sub-golv är redan nivå, sätta dusch basen på plats. Justera sin position tills det är där den behöver vara. Sedan, tryck ner mot undergolvet. Flänsen skall anslutas till de stud väggar. Fäst dem med skruvarna i satsen.
  • Sätt avloppet. Montera avloppet runt hålet finns på duschgolvet centrum. Dra åt muttern för att fästa i sjön i stället. Testa sedan avloppet genom att sätta vatten på dusch bas. Om det inte finns några läckor, är avloppet i överlägsen kondition och är korrekt installerad. Om det finns läckor, dra avloppet ännu mer. Överväga att be om en ersättare om läckorna inte kan åtgärdas på detta sätt.
  • Sätt cement ombord. Cement Board kommer att ligga och skydda muren runt dusch bas. Se till att installera cement ombord korrekt så att du kan enkelt kakel på väggarna.
  • Börja plattsättning. Dina brickor bör 1/8-tums bort från duschen basen. Montera brickor på cement ombord, se till att använda kakel distanser. Dessa kakel distanser hjälper dig att sätta jämna avstånd mellan plattorna.
  • Avsluta plattsättning. När du är klar kakel, måste du täta mellanrummen mellan plattorna. Du måste använda en silikon för detta, helst i en färg som kompletterar din bas dusch, vägg, eller tema i badrummet. Applicera silikontätningsmedel med användning av en tätningspistol.


Några påminnelser: Se till att använda din måttband för att installera dusch bas och kakel. Detta är mycket viktigt att undvika eventuella installationsproblem fel. Läs även installationsanvisningarna noga. Du måste vara mycket säker på att du förstår instruktionerna väl innan du fortsätter till själva installationen.

Hur man installerar en dusch bas med kakel väggar. Förbered dina verktyg.
Hur man installerar en dusch bas med kakel väggar. Förbered dina verktyg.

Om du inte är säker på dina kunskaper, överväga att anlita en professionell istället för att göra detta på egen hand. Denna uppgift är inte tänkt att vara en experimentell DIY projekt.