E2r

Hur man installerar en fireback i trä eldstad

En fireback är en komponent i eldstaden som vanligtvis är tillverkad av en metallplåt. Det sätts på baksidan av spisen. Den fireback tjänar många syften, men det huvudsakliga syftet med fireback är att sprida mer värme i hela rummet. Det kan också vara en dekorativ post för den öppna spisen. Nyare typer av firebacks är tillverkade av rostfritt stål. Bortsett från att stråla värmen till rummet, rostfria firebacks är också till hjälp i att reflektera ljuset från elden. Om du vill installera en fireback på spis, följ de enkla stegen nedan.

Här är de steg som du kan följa om du vill installera en fireback på din spis:

  • Köp en fireback. Installera fireback som passar din spis genom att gå till din lokala järnaffär. Du kan också köpa en på nätet, så att det kan levereras direkt till din dörr. Detta kan vara ett bättre alternativ eftersom fireback är riktigt tung. Du kan köpa en fireback från webbplatsen fireplacemall.com . De har gjutjärn och rostfritt firebacks stål finns i olika storlekar. De erbjuder fri frakt.
  • Förberedelse. Avsätt allt som du har i din eldstad. Använd en kvast och en våt trasa för att ta bort smuts och aska som kan ha samlats vid användning. Det är bäst att börja med en ren eldstad så att du kan ställa in fireback enkelt utan att behöva gå in i en smutsig eldstad. Om du rengör spisen med en våt trasa, se till att du torka den helt innan du fortsätter med nästa steg.
  • Placera fireback. Den fireback kan vara ganska tung. Du kan behöva hjälp från någon när du installerar fireback i din eldstad. Liv fireback och ställ in den mot väggen den öppna spisen. Justera positionen för fireback så att den kan stå och stanna på plats. Om du tycker att fireback är för kort för din spis, kan du placera några tegelstenar eller stenar under det så att du kan öka sin höjd.
  • SAF-T-stövlar. Du kan också använda en del Saf-T-stövlar att säkra din fireback på plats. SAF-T-stövlar är tillverkade av järn. Deras huvudsakliga syfte är att hålla fireback på plats så att du kan justera den till valfri position som du vill. SAF-T-stövlar säljs parvis. Du kan köpa 2 par om din fireback är riktigt tung. SAF-T-stövlar kommer att ge stöd så att din fireback inte glider eller glida ner när de vilar på baksidan av spisen. Du kan köpa Saf-T-stövlar från webbplatsen beyondthehearth.com .


Hur man installerar en fireback i trä eldstad. Köp en fireback.
Hur man installerar en fireback i trä eldstad. Köp en fireback.

Dessa är de enkla steg som du kan följa om du vill installera en fireback på din spis. Stegen är ganska lätt. Du måste bara se till att du begära hjälp från någon när du installerar fireback, särskilt om du har ryggskador och smärtor. Experimentera med olika positioner för fireback så att du kan uppnå bästa leta efter din spis.