E2r

Hur man installerar en ugn område

Har din ugn kokta sin sista måltid

Har din ugn kokta sin sista måltid? Har du precis köpt ett hem och måste installera en ugn sortiment? Du kan göra det själv genom att följa instruktionerna nedan.

Hur man installerar en ugn område. Elektrisk ugn installation.
Hur man installerar en ugn område. Elektrisk ugn installation.

För varje ugn du installerar, kommer du vill vara säker på att få mätningar av det utrymme den går in. Du kommer att vilja ugnen till knappt dessa mätningar så det passar fint.

Elektrisk ugn installation

 1. Först alltid kontrollera att elektriska är avstängd till en apparat som du kommer att arbeta med.
 2. Därefter drar ugnen så långt du kan, och koppla ur den.
 3. Nu är du redo att flytta den nya ugnen på plats. Se till att du ansluter den nya ugnen innan du trycker den på plats igen.
 4. När den trycks tillbaka där du vill ha den, vrid den elektriska tillbaka till ugnen och testa den.

Har din ugn kokta sin sista måltid. Se till att gas och el stängs av.
Har din ugn kokta sin sista måltid. Se till att gas och el stängs av.

Gasugn installation

 1. Se till att gas och el stängs av. Om du byter ut en gammal ugn, nu är det dags att skruva den och dra ut den. Koppla ur ugnen.
 2. Nu kommer du vill skruva slangen som går till gasledningen. Du behöver två nycklar för att åstadkomma detta. En skiftnyckel att användas för att hålla gasledningen och den andra för att skruva av slangen. När slangen avlägsnas från gasledningen, skruva loss den från ugnen själv samt.
 3. När slangen skruvas från gasen och ugnen, dra ut ugnen. Nu är du redo att sätta nya ugnen på plats. Lämna utrymme för att arbeta.
 4. Om den nya ugnen inte kom med ett kit, måste du köpa en gas-kit ugn installation. Vad du vill i detta kit är adaptrar, läcka vätska för att leta efter läckor, och rör gängning förening.
 5. Återanvänd inte gamla slangen. Skaffa nya slangen som medföljde ugn och få den redo att gå vidare. Använd röret gängning föreningen på slutet som du ska skruva in i ugnen för att säkerställa en tät passning. När föreningen är på dig är nu redo att skruva på slangen på. Gör nu samma process för att skruva fast slangen på gasledningen.
 6. När båda ändar av den nya slangen skruvas på kommer du kolla nu för läckor. Använd läcka vätska och borsta lite på ändarna av slangen som ansluter till ugnen och till gasledningen. Slå av gasen på och slå på ugnen. Om du ser bubblor någonstans i vätskan, så finns det en läcka. Om det finns en läcka du vill haka slangen och använda föreningen igen och se till att den är ordentligt åtdragen och kontrollera igen.
 7. Nu när du vet att det inte finns några läckor, anslut ugnen i och skjut den på plats. Du kan nu sätta på den elektriska till ugnen också.

Byta eller installera en ugn kan vara lätt om du förstår hur också. Vänligen följa dessa instruktioner och om du någon gång känner att det är för mycket, en professionell.