E2r

Hur man installerar ett surround system i ditt hem

Om du älskar att titta på filmer

Om du älskar att titta på filmer, så du vet värdet av en bra surroundsystem. Bil, utomhus och bärbar MP3-högtalare bara inte riktigt klippa det jämfört med häftigt uppslukande upplevelse du kan få titta på en teater med Dolby-system. Film aficionados hela världen har replikerat erfarenhet precis där de bor, koppla upp sina stereohögtalare sina alldeles egna hemmabiosystem. Surround-system utgör en viktig del av alla hemmabio. Här är hur du kan komma igång med att bygga din egen hemmabio genom att installera ett surroundsystem:

  1. Först ut, du behöver en plats att ställa in din hemmabio. Rummet ska vara bredare än den är lång. Detta kommer att hjälpa till med akustiken i ditt ljudsystem. Du kommer då att behöva bestämma var i rummet du ska ställa in din TV, DVD-spelare, och naturligtvis, ditt surroundsystem.
  2. Därefter behöver du ett överspänningsskydd. De apparater du kommer att använda för din hemmabio kommer att behöva en hel del makt, så en myndighet som reglerar säkerheten kommer att göra underverk både för att hålla dina elräkningar låg och hålla ditt hus från att fånga eld. Se till att dina inställningar har ett utrymme nära ett utlopp för din överspänningsskydd. När allt är på plats, anslut din elektronik i din överspänningsskydd.
  3. Nu för den goda delen - installera själva systemet surroundljud. Greppa din främre stereohögtalare och placera dem på samma avstånd från centrum på din TV. Om du placerar din vänstra högtalaren 6 meter från vänster på TV centrum, placera din högra högtalaren 6 meter från höger på TV centrum. Placera din centerhögtalare antingen direkt ovanpå eller på undersidan av din TV. Ditt ljudsystem sub-woofer högtalare ska vara bredvid din TV.
  4. Därefter placerar de bakre högtalarna mittemot dina främre stereohögtalare och en kort avstånd bakom där era platser kommer att bli. De behöver inte vara direkt från de främre stereohögtalare, men de bör åtminstone vara så långt ifrån varandra som de främre högtalarna. Tanken är att ha ljudet systemets stereohögtalare omger vem som tittar.
  5. Redo ljudet systemets högtalarkablar genom snipping ut lite av trådarna "plasthöljet och vrida de exponerade delarna tillsammans. När de är redo för installation, koppla upp dem till alla dina ljud systemets stereohögtalare. Högtalarna ska anslutas till deras motsvarande etiketter på baksidan av din förstärkare. Fäst tvinnade ändarna av ditt kabeln till sina respektive platser - bifoga negativ till negativ och positiv till positiv. Återigen bör ditt ljudsystem har dessa märkta så det blir lätt för dig att koppla in dem.

Nu när ditt surroundsystem är klart

Hur man installerar ett surround system i ditt hem. Först ut, du behöver en plats att ställa in din hemmabio.
Hur man installerar ett surround system i ditt hem. Först ut, du behöver en plats att ställa in din hemmabio.

Nu när ditt surroundsystem är klart, är det dags för den bästa delen av alla elektroniska installation - testa den. Fäst rätt kablarna (både video och ljud) från din DVD-spelare till en förstärkare, och från DVD-spelaren till din TV. Pop i en film, luta dig tillbaka och njuta av showen. Om du har installerat allt rätt, bör din surroundsystem att ge dig en 360-graders ljud thrill ride. Njut!