E2r

Hur man isolera ett fönster mot vintern

Vintern är kall nog på egen hand, men lägga till den frossa från en dragig fönster, och du kan känna att du lever i Antarktis. Följ dessa enkla steg för att lära sig att isolera ett fönster mot vintern.

Steg 1

Hur man isolera ett fönster mot vintern. Hitta den dragiga fönster.
Hur man isolera ett fönster mot vintern. Hitta den dragiga fönster.

Hitta den dragiga fönster. Om du bara kommer att isolera några dragiga fönster i ditt hem, måste du först hitta utkastet. Du kan göra detta på två sätt. Du kan antingen ha en vän blåsa en fön runt kanterna på dina fönster från utsidan när du känner för all värme kommer in Eller, kan du hålla en låga från en tändare försiktigt runt kanterna på dina fönster för att se om lågan fladdrar . Om den gör det, har du fått ett förslag och detta fönster måste isoleras.

Steg 2

Köpa ett kit fönster isolering. Din lokala hem förbättring butik kommer att sälja byggsatser fönster isolering (3M gör en stor en). Markera rutan för att se hur många fönster varje ruta kommer isolera, och sedan köpa så mycket du behöver. Dessa är engångsbruk paket, så du kommer att behöva köpa dem var du väljer att isolera ett fönster mot vintern.

Steg 3

Krympfilm fönstret. Ditt fönster isolering kit kommer med krympplast. Det är en klar, cellofan-liknande material som har bra isoleringsförmåga. För att fästa detta till fönstret, först tillämpa dubbelhäftande tejp till alla kanterna på fönstret. Du vill inte ha några luckor, så var noga med att se till att bandet inte har några luckor i det. Fäst krympplast (eller film) till tejpen försiktigt. Du får bara en chans på detta, eftersom bandet kommer att vara mycket trög, så se till att du använder den exakt där du vill att filmen ska vara. Filmen ska vara spänd med några rynkor. Tryck med fingret runt kanten på fönstret för att fästa filmen på bandet. Nästa, använd din hårtork för att krympa filmen. Värmen har kapacitet att smälta filmen, så det är viktigt att hålla hårtorken i rörelse hela tiden. När filmen är uppvärmd kommer den att krympa och alla rynkor ska försvinna.

Steg 4

Köpa ett kit fönster isolering. Klipp bort överflödigt.
Köpa ett kit fönster isolering. Klipp bort överflödigt.

Klipp bort överflödigt. När du har isolerat fönstret mot vintern, kan du trimma överflödigt film som går utöver bandet. En mattkniv eller en bra sax kommer att göra susen. Bara vara säker på att inte skära in i förpackade i krympplast område, eller din isolering kommer att vara värdelös.


Du kanske vill isolera både insidan och utsidan av ditt fönster mot vintern. Även om detta är overkill, kan du märka en skillnad. Men de flesta fönster isolering kit behöver bara appliceras på insidan av fönstret för att vara effektiv i att isolera ett fönster mot vintern.