E2r

Hur man kan bli av skadedjur timjan växt

En forntida ört

En forntida ört, var timjan användes först av egyptierna för rengöring ändamål. För närvarande finner det ändamål i många kulinariska läckerheter och anses vara en av de mest använda kryddväxter. Även timjan är inte benägna att stora angrepp av skadegörare, är det bäst att skydda den från skadedjur, speciellt från spindel kvalster, som gillar att hitta skydd i och livnär sig på timjan. Du kan överväga följande tips.

  • Behandla din timjan område med ogräsmedel. Före plantering timjan, rekommenderas att använda ogräsmedel på plantering området. Gör detta genom att först ta bort alla gräsrötter, buskar och buskar. Bli av stenar och andra rot och växt fragment också. Kom ihåg att alla dessa kommer att ta två veckor som mest. Så försök att vara ihållande. När klar, ska plantering området behandlas med ogräsmedel. Bara en påminnelse: se till att tillämpa ogräsmedel enligt tillverkarens anvisningar.
  • Använd insekticid tvål. Användning av insektsdödande tvål är ett säkert sätt att eliminera timjan skadedjur. När du köper en insekticid tvål, anser en som är säkert för ätliga växter. En trädgårdsmästare kan ge dig guidade alternativ, så se till att prata med en innan du väljer en insekticid tvål. Han kan också möjligen ge dig råd om hur du använder insektsdödande tvål, även om tillverkarens anvisningar kan redan ge dig en genomgång.
  • Spray timjan växter med tvålvatten. Tvålvatten brukar nog som en skadedjursbekämpning metod, för att inte tala om säkra och effektiva. I en sprayflaska, bara blanda milt rengöringsmedel och vatten. Testa lösningen på några blad för att se om växterna utvecklar någon negativ reaktion. Om det inte finns någon, fortsätt till besprutning av timjan växter.
  • Spola skadedjur. Ett annat sätt att skydda dina timjan växter är att slang ner skadedjur. Plats där skadedjur och rikta en vattenstråle på dem. Detta är bra eftersom det inte kommer kemiskt sätta dina timjanplantor i riskzonen. Se till dock att ditt vatten utflöde inte är för stark, annars kan du skada dina växter.
  • Släpp lady buggar. Lady buggar är nyttiga insekter, vilket innebär att de livnär sig på insekter och skadedjur som kan skada timjan växter. Av denna anledning kanske du vill överväga att släppa damen buggar till din timjan trädgård. Mycket bättre att släppa damen buggar på kvällen, när vinden redan avtagit, så att de inte kommer att blåsas bort.
  • Avlägsna växt fragment. När du beskär dina timjan växter, se till att korrekt bli av med avskurna och skadade delar. Ger dem möjlighet att sitta var som helst nära växterna kan bjuda skadliga skadedjur och insekter och så småningom orsaka angrepp.
  • Se till att rötterna inte är alltför blöt. Timjan rötter är särskilt benägna att ruttna när alltför våt. Och detta kan också locka skadedjur och insekter. Så Låt inte din timjanplantor att utsättas för alltför fuktig jord. Timjan bör planteras i väldränerad jord. Placering kompost över rötterna också hjälper.

Regelbundet kontrollera dina timjan växter för skadedjur

Hur man kan bli av skadedjur timjan växt. Behandla din timjan område med ogräsmedel.
Hur man kan bli av skadedjur timjan växt. Behandla din timjan område med ogräsmedel.

Regelbundet kontrollera dina timjan växter för skadedjur. Om du märker några symtom på angrepp omedelbart genomföra de tips som ges här. Och fortsätter att göra så tills alla skadedjur elimineras.