E2r

Hur man kan föra lugnet i naturen i ditt hem

Det finns prakt och makt i naturen som gör det möjligt att uppdatera oss

Det finns prakt och makt i naturen som gör det möjligt att uppdatera oss, ge oss frid, förvåna oss, och stärka oss. Många människor tycker att det är viktigt att hålla oss i kontakt med naturen. Men inte många är privilegierad nog att kunna ta en paus från den verkliga världen för att uppleva och njuta av naturen när vi kunde göra med det.

Ecotherapy medför personlig läkning

Hur man kan föra lugnet i naturen i ditt hem. Sätt en touch av naturen till vissa rum i ditt hem.
Hur man kan föra lugnet i naturen i ditt hem. Sätt en touch av naturen till vissa rum i ditt hem.

Ecotherapy medför personligt helande. Den fokuserar din relation med den naturliga världen, kombinera det med psykoterapi, där naturen sägs ha förmåga att öka eller stabilisera din mentala och fysiska välbefinnande. Att hålla dig i kontakt med naturen genom att föra utomhus i ditt hem är bra för din hälsa. Men eftersom dagens livsstil begränsar möjligheterna till regelbunden utomhus eller turer i naturen, bilder och konst kan vara en subtil substitut.

Sätt en touch av naturen till vissa rum i ditt hem. Det enklaste sättet att göra detta är genom dekoration. Det kan vara ett färgschema eller mönster, eller en enkel blandning av båda. Lek med färger som är inspirerade av naturen.

Till exempel, en aqua-färgat kakel eller matta, lila eller indigo för tapeter, och en touch av apelsiner och röda för ett rum inspirerat av en solnedgång över horisonten. Beaded fönster gardiner som har olikfärgade falska blad för dekoration inspirerad av hösten kan också vara en bra dekoration som kommer att framkalla en känsla av natur.

Det är inte nödvändigt att du håller dig till ett tema

Det är inte nödvändigt att du håller dig till ett tema. Du kan mixa och matcha mönster och färger för att göra dina dekorationer intressant. Det rekommenderas att du hålla det så enkelt som möjligt så att det kunde bära målet att göra dig mer avslappnad i ditt hem.

Det finns prakt och makt i naturen som gör det möjligt att uppdatera oss. Växter rekommenderas starkt.
Det finns prakt och makt i naturen som gör det möjligt att uppdatera oss. Växter rekommenderas starkt.

Växter rekommenderas starkt. Växter stöd i att ta bort föroreningar och kemikalier från luften, vilket är varför det är lämpligt att ha växter i ditt hem. Det bidrar också till folklig atmosfär av platsen eftersom det gör att insidan av huset känns lite trädgård-liknande. Ha en växt eller två på fönsterbrädet, en ormbunke nära din dörr, eller en vanlig frisk gäng i en vas för att ge dig den där varma mysiga känslan av våren, och livet.

Experimentera lite. Även med en liten sten, kan du skapa slumpmässiga, excentrisk heminredning eller arrangemang som är makalös och funky. Ge din inredning en vild och otämjd utseende, ger bort en behaglig och bekväm atmosfär.

Prova att kombinera olika växter helt och hållet

Prova att kombinera olika växter helt och hållet, eller växter med andra element såsom grenar eller stenar. En skål full av olikfärgade frukter kan också vara en färgstark mittpunkten. Du kan även använda sand och sten eller småsten på antingen en transparent eller translucent vas eller skål. Bambu är ett annat bra alternativ att använda som dekoration. Bamboo är en typ av gräs som kräver mindre underhåll och är i allmänhet miljövänligt.

Att föra in naturen i ditt hem kan framkalla den där känslan av värme och lugn. Att hålla kontakten med din gröna sida kan hjälpa dig att få avslappnad och utvilad efter en hård dags arbete.