E2r

Hur man kan minska din klimatpåverkan

Minska din klimatpåverkan kan vara något du har tänkt på ett tag men är inte säker på hur man ska gå tillväga. Vi kommer att beskriva nedan några tips som kan tillämpas på ditt dagliga liv för att begränsa de skador som vi orsakar vår planet. Inget alltför svårt att göra, eftersom bara några mindre justeringar i din livsstil kan allvarligt minska din klimatpåverkan.

Mat
Konsumera ekologiska produkter, även lokala produkter när så är möjligt, och hålla kött till bara ett par dagar i veckan om du inte är vegetarian.

Hur man kan minska din klimatpåverkan. Trashdrink kranvatten istället för buteljerat vatten.
Hur man kan minska din klimatpåverkan. Trashdrink kranvatten istället för buteljerat vatten.

Energi
Slå ner termostaten i oanvända rum är en stor skärmsläckare av energi. När du öppnar fönstren till luft i rummet skruva ner värmen, släck lampor när du lämnar ett rum och kom ihåg att stänga av elektroniken istället för att hålla dem i beredskap. Använd kompakta lysrörslampor istället för glödlampor.

Vatten
Den gamla standby klyscha att sätta en tegelsten i din toalett tank är fortfarande ett acceptabelt sätt att minska din vattenförbrukning. Se till att du inte har några läckor. Detta kan göras genom att läsa din vattenmätare på natten, och igen på morgonen innan konsumtionen börjar igen. Använd ekologiska rengöringsprodukter, eller begränsa mängden rengöringsmedel du använder för att förhindra utsläpp av giftiga ämnen i vattnet.

TrashDrink kranvatten istället för buteljerat vatten

Trash
Dricka kranvatten istället för buteljerat vatten, att undvika användning av plast. Bär en trasa säck till mataffären med dig. Kompost, om du har en trädgård, allt organiskt material. Det kommer att göra din trädgård växa bättre och minska din faktura sophämtning. Vägra skräppost, köpa i bulk för att minska onödiga omslag och lådor. Undvik allt som är disponibel i naturen, och dra nytta av material som du kan använda och återanvända. Till exempel kan pappershanddukar ersättas med trasa, kan rakhyvlar vara av engångstyp eller långvarig, kan kameror återanvändas så många gånger medan en disponibel en varar men en gång.

TransportationRide en cykel

Transportationride en cykel.
Transportationride en cykel.

Transport
Cykla, gå eller använda kollektivtrafik för korta sträckor. Välja att ta en längre semester i stället för 2 kortare resor. Om du reser i Europa, ta tåget i stället för en plan för dina resor. Naturligtvis samåkning till arbetet erbjuder fortfarande många fördelar. Förutom att spara pengar, bidrar det till att minska din klimatpåverkan och ökar ditt sociala liv.

En liten investering kan betala rika utdelning
Det finns ingen bättre tid att göra ändringar än när du är remodeling ditt hus. Välj dubbelpanelfönster, energieffektiva apparater och ytterligare isolering. Alla dessa projekt kan kosta mer i början, men över livet i de förbättringar kommer du inte bara har minskat din klimatpåverkan, kommer du att ha goda känslan av att ha hjälpt planeten för kommande generationer.