E2r

Hur man kan stoppa en läckande tak

En läckande tak är en verklig smärta i nacken, särskilt när det regnar och det börjar fukta saker inne i huset. Det är något som är mycket irriterande och kan orsaka så mycket av krångel! Det finns en hel massa skäl till varför ett tak skulle läcka. Det kan vara på grund av åldrande, vilket gör ditt tak är mycket skör, dåligt konstruerade dalar (mellan bältros), felaktiga lappade läckor från tidigare hyresgäster, rost, alger, etc. En sak säker, det enda sättet för den att sluta läcka är att reparera den! Läs vidare för att lära mer.

1. Leta reda på läckage. Omedelbart söka den exakta platsen för läckaget på ditt tak. Det bästa sättet att göra detta är att ta bedöma strukturen av ditt hus. Ta mental anteckning där läckor manifesterade. Till exempel, om du hittar läckage på ditt sovrum, fastställa de delar av ditt tak som täcker dina kvarter. Detta är mycket viktigt så att du inte kommer att vara borta när du försöker leta efter den på toppen av ditt tak. Det sparar mycket tid och ansträngning också.

Hur man kan stoppa en läckande tak. Leta reda på läckage.
Hur man kan stoppa en läckande tak. Leta reda på läckage.

2. Förbered material. Du kommer att behöva följande:

  • Tak tätningsmedel (helst Tri Polymer)
  • Robust och stabil stege (för dig att nå taket på ett säkert sätt)
  • Gummi skor (för att hindra dig från att halka när klättring och samtidigt på taket)

Dessa är de saker som du bör få innan du börjar fastställande ditt tak läcker. Du kan enkelt köpa tätningsmedlet vid någon hårdvara butik nära ditt område samtidigt som du enkelt kan få resten av materialet i ditt hem.

Robust och stabil stege. Uppe på taket du går!
Robust och stabil stege. Uppe på taket du går!

3. Bedöma vädret. Vädret är en mycket viktig faktor när man vill reparera ditt tak läcker. Du kan inte på några omständigheter försöka fixa det på en regnig dag. En torr och solig dag är det perfekta vädret för dig att gå upp på taket utan att äventyra din säkerhet.

4. Uppe på taket du går! Få en påse där du kan lägga alla dina verktyg. Båda händerna ska vara fria för klättring så det borde vara en påse där du enkelt kan lyftselen över till axlarna eller midjan (som en bältesväska eller liksäck). Försiktigt placera din stege på en plan mark och klättra upp.

5. Börja reparera. Omedelbart gå till den exakta platsen för läckaget och börja täta hålet med din Tri Polymer Sealant. Var mycket generös och se till att du sprider det jämnt. Gör det så platt som möjligt. Du kommer att behöva låta det torka i solen i två dagar.

Dessa är de saker som du bör göra för att stoppa ditt tak läcker kontinuerligt. Följ bara dessa mycket effektiva åtgärder och du kommer snart att vara lyckligt bor i ett hus som är läcker gratis! Inga fler blöta möbler och sloshes av stora behållare för att fånga vattendroppar. Kom bara ihåg, är det mycket viktigt att du gör allt rätt och långsamt för att inte missa några hål. Var mycket försiktig, särskilt när du klättrar upp och ner för stegen. Bär alltid gummi skor för att hålla fötterna stadigt planterade mot taket. Detta kommer att hindra dig från att glida. Lycka till!