E2r

Hur man kommer igång med en skola trädgård projekt

Bara några enkla steg och du är på väg till klassrummet kul!

Ett klassrum trädgårdsarbete projekt kan vara en rolig och underbar lärande upplevelse för dig och dina elever. Det är också något hela skolan kan delta i om organiserad på rätt sätt. Trädgårdsskötsel visar barn livscykeln, samt där många av deras frukt och grönsaker kommer från. Det är något som de kan engagera sig i, och kommer förhoppningsvis att ge dem en känsla av stolthet över vad de har skapat. Det kan även öppna en livstid av kärlek för växande blommor och grönsaker.

Det finns flera saker att tänka på när du organiserar en trädgårdsarbete projekt för ett klassrum eller skola. Denna artikel kommer att gå igenom alla saker att tänka på, och nödvändiga åtgärder du behöver ta.

 1. Få barnen bekanta med trädgårdsarbete. Innan du ens överväga att sätta frön i smutsen och köpa ett klassrum fullt av spader det är en bra idé att bekanta barnen med begreppet trädgårdsarbete och växter i allmänhet. Ta barnen till biblioteket och låt dem kolla böcker om växter och trädgårdsarbete. Om din skola har tillgång till Internet för barn, låta dem komma in webbplatser (som du har lånelöfte och forskat) så att de kan titta på bilder av trädgårdsarbete, samt läsa och lära sig om det. Ge dem även en halv timme om dagen för att lära sig om projektet inte bara väcka intresse, kommer det att förbereda dem för allt det hårda arbete.
 2. Välj platsen. Detta är något du kommer sannolikt att behöva diskutera med chefen för skolan. Du måste avgöra om din trädgård kommer att vara utomhus eller inomhus. Om du har tur, kommer din skola tilld du en liten bit mark för att plantera en trädgård. Om det är så, ta vad du kan få. Med trädgården utomhus ger barnen en känsla för the real thing! I själva verket kommer det att vara på riktigt!

  Om du inte kan använda en bit mark och ha din trädgård inomhus, oroa dig inte. Det finns olika sätt att växa i klassrummet, lika enkelt. Se till att den inomhus område du väljer har en bra ljuskälla, eller få konstgjord belysning för att växterna att växa med lätthet. En underbar alternativ är AeroGarden, som är avsedd för inomhusbruk. Den har en yta för fröna, med en ljus ovanför den. De är temperatur och ljus kontrollerade. De kommer att göra inne tillväxt lättare för dig, men mindre av en lärorik erfarenhet för barnen. De är ett underbart verktyg men också springa runt 115€ för de mest grundläggande modellen. Det är alltid ett alternativ att be skolrådet att köpa en för ditt klassrum om du inte har råd med det själv. Det är också en möjlighet att lära barnen om att spara pengar också, och med en insamling för att köpa en.

  Hur man kommer igång med en skola trädgård projekt. Få barnen bekanta med trädgårdsarbete.
  Hur man kommer igång med en skola trädgård projekt. Få barnen bekanta med trädgårdsarbete.

 3. Skaffa dina leveranser. Oavsett om din trädgård är inomhus eller ute, behöver du förbrukningsmaterial. Om du inte har råd att köpa varor på egen hand lärarens lön, det är alltid ett alternativ att be skolan eller be barnens familjer. Det är möjligt att barnen kan hamna vill sina egna verktyg ändå!

  Verktyg du behöver är spader, en slang, sprinkler eller vattenkanna (beroende på platsen), en skottkärra (om utomhus), ett barn storlek spade (om utomhus) och ett litet Rake (om utomhus).

  Både inom och ut, kanske du vill köpa påsar med trädgårdsarbete jord. Detta kommer naturligtvis att bero på kvaliteten på mark som du trädgårdsarbete på om trädgården är utomhus. Om inomhus, kommer köpa en serie av plast eller lera krukor, eller långa plast eller lera tråg vara din bästa insats. Tänk på att leran kommer att hålla i mer vatten, hålla frön och plantor fuktig. Om det alls är möjligt, bör du inkludera barnen i valet av de verktyg de behöver. Detta kan göras i klassrummet, med dig köpa dem senare.

 4. Välj växterna. Förhoppningsvis vid denna tid din klass kommer att ha sett flera böcker och även webbplatser om växter och trädgårdsarbete. Detta kommer att hjälpa en hel del när du väljer växter. Du kommer att vilja välja växter som kommer att vara roligt för barnen samt lätt. Detta kommer att bidra så att de inte bli avskräckt i den växande processen. Faktum är, desto lättare växterna växer, desto mer fulländade barnen kommer att känna.

  Bara några enkla steg och du är på väg till klassrummet kul! Skaffa dina leveranser.
  Bara några enkla steg och du är på väg till klassrummet kul! Skaffa dina leveranser.

  Barnen måste välja om de vill ha en köksträdgård, blomma trädgård, eller en kombination av båda. Jag föreslår en kombination, eftersom det kommer att öka barnens sinnen med sevärdheter, dofter och även beröring. Bra grönsaker att växa med barn är tomater, sallad och morötter, bara för att nämna några. Bra blommor att växa med barnen Lejongap, Tagetes, och solrosor. Det finns många andra alternativ. Du kan även låta barnen välja en eller två plantor oavsett vad vårdbehov. Detta kommer att ge dem en intressant utmaning och lärorik erfarenhet.

  En annan stor anläggning att växa är Lambs Ear. Denna lummiga grön växt har en mjuk konsistens och kommer att vara förtjusande för barnen att växa och röra.

 5. Förbered ditt land. Speciellt om din trädgård är utomhus, måste du förbereda marken innan du planterar frön. Detta steg är en lätt en! Ge barnen krattor och spadar, och låta dem arbeta jorden tills den är lös, mjuk och klar för plantering. Har vatten dem det, och sedan raken igen. När jorden är beredd studenterna kan besluta om att sätta varje typ av frön.
 6. Växt och ha kul! Denna del är självförklarande. Om du och din klass har gjort det här långt, är du redo att sätta dessa frön i marken, och vrid dem bruna tummarna för gröna fingrar! I slutändan kommer du vara glad för allt det hårda arbete du och dina elever tas i klassrummet trädgård!