E2r

Hur man konstruerar översvämning hinder

Kom ihåg filmen Waterworld

Kom ihåg filmen Waterworld? Jo, Gud förbjude, men filmen fungerar som varning för oss att effekterna av den globala uppvärmningen kan vara skrämmande. Minnet av denna box office hit är inte att skrämma dig ändå. Det som påpekas här är att - översvämningar kan inträffa var som helst nu på grund av förändringen i vattenståndet över hela världen. Märkbart är områden som inte var utsatta för översvämningar år sedan nu periodvis översvämmade efter långvariga och kraftiga regn.

Så, vara du bättre redo för en incident. Bygg översvämning hinder i ditt område för att hindra vatten från att invadera din plats. Här är tips på hur man konstruerar översvämning hinder:

Hur man konstruerar översvämning hinder. Gå till en järnaffär i ditt område och köpa det material som behövs.
Hur man konstruerar översvämning hinder. Gå till en järnaffär i ditt område och köpa det material som behövs.

  • Gör dig redo med dessa material: sandsäckar, tjocka plastark, spikar, måttband, vattentät sealer, plywood och tjocka träklossar. Om du har andra tillgängliga material som kan hindra vatten från att rinna (såsom stål eller aluminiumplåt) - du använder dem också.
  • Gå till en järnaffär i ditt område och köpa det material som behövs. Du kan spara dem i ditt förråd och föra dem ut för att användas för att bygga översvämningar hinder vid behov, eller så kan du arbeta på flodskydd projektet omedelbart efter köpet. Du kan bara hålla undan den klar att använda hinder på ena sidan av ditt garage eller gård och ta ut dem när det är rätt tid att använda dem. Logiken bakom köpet av objekt i förväg är att vid det tillfälle då översvämningar hotar, folk tenderar att rusa till butikerna för att köpa dessa material. Därför uppstår en brist i utbudet.
  • Håll utkik efter fel eller rostiga delar på material innan du tar dem från merchandiser. Tänk på att en översvämning barriär bör vara robust nog för att hålla dig i år så se till att de är helt nya och original.
  • Skissa utformningen av översvämning hinder så att du kan ha ett mönster att följa samtidigt bygga strukturerna. Märk varje del och ange vilka material som ska användas för varje segment. Om du har kunskaper i infrastruktur konstruktion, kan du använda det i det här jobbet.
  • Skär eller såg plywoodskivor eller stål och aluminium (vilket du föredrar att använda) med utformning. Om du tänker att omge ditt hem med de hinder, behöver du mer blad beroende på vilket område av din vara.
  • Ändra storlek träklossar efter höjden av arken. Konstruera en monter på varje block för att låta dem resa självständigt. Nästa, spika bladen på träklossar - ungefär som du bygger en vägg i ditt hem.
  • Täta luckor mellan lakanen med en pålitlig och vattentät tätning. Måla barriärer med mahogny färg att lägga till sin styrka och hållbarhet.
  • Montera översvämning hinder på sina platser och stödja basen med högar av sandsäckar. Om du har tillräckligt med sandsäckar, försök att stapla så många påsar tills de är så höga som de konstruerade översvämningar hinder.

Eftersom översvämningar inträffar endast sporadiskt, kan du ta bort översvämning hinder efter översvämningar säsongen är över. Placera dem prydligt i ett täckt område där de inte utsätts för slitage så att du kan använda dem igen nästa gång.